Glutenfri morgenmadsvafler er sprøde udenpå og bløde indeni! Og havregrynene giver dem den fylde, jeg gerne vil have til morgenmad. Vaflerne kan spises traditionelt med syltetøj og sukker, men jeg fik dem med hytteost og friske bær. Virkelig anbefalelsesværdig til morgenmad eller brunch, hvis du gerne vil have noget lækkert, som også mætter længe!
Vi har fået et nyt vaffeljern. Sådan et, hvor man kan skifte plader, så man både kan lave toast, vafler og en masse andre spændende ting. Så de sidste dage har vi spist vafler, vafler og liiige lidt flere vafler i forskellige udgaver! Den første opskrift, jeg vil dele med jer, er de her nemme glutenfrie morgenmadsvafler med havregryn – de er rigtig lækre.
Glutenfri morgenmadsvafler
6 store vafler.
Jeg bagte dem i formen til belgiske vafler, men de kan sagtens bages i hjertevaffelformen.
- 2 æg
- 1 dl glutenfri havregryn
- 1 dl rismel eller fuldkornsrismel
- 2 små mosede bananer
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 25 g smeltet smør eller kokosolie
- 1 1/2 dl rismælk – eller en anden mælk
Start med at smelte smøret, mose bananerne med en gaffel og piske æggene med håndmixer. Bland alle ingredienser sammen og pisk dejen sammen. Dejen må gerne trække 5-10 minutter, så havregrynene trækker lidt af væsken. Måske passer det med, at vaffeljernet varmer op.
Bag vaflerne og server med lækkert fyld!
Hvad er dit yndlingsfyld?
Karina
Hej Trine
I følge Monash, som tester fødevarerne, er rismælk low FODMAP og må gerne bruges. Den har tidligere været testet som high FODMAP, så jeg tænker, det er en fejl i den danske app.
Du kan sagtens bruge almindelig laktosefri mælk, hvis du foretrækker det. 🙂
Kh Karina
Marianne Bøtkjær
Enig Karina , tror også det er fordi Monash app opdater oftere end den danske app gør
Lene
Kan dejen bruges til pandekager? – jeg har ikke et vaffeljern?
Karina
Hej Lene
Jeg har ikke prøvet, men det tænker jeg godt den kan. Måske vil den være lidt tynd til pandekager… Hvis det er tilfældet ville jeg bare putte lidt mere mel i.
God fornøjelse. 🙂
Kh Karina
Heidi
Kan man skifte bananer ud med noget andet?
Jeg har det genrelt ikke så godt med dem
Karina
Hej Heidi
Jeg vil anbefale dig at bruge en anden opskrift så. Bananer er en stor del af opskriften her og giver både sødme og konsistent, så det ville blive en helt anden (og muligvis ringere?) vaffel, hvis du undlader bananen eller skifter den ud.
Har du prøvet chiavaflerne? De er også rigtig gode. 🙂
Dem kan du finde her: https://www.karinabaagoe.dk/2016/03/04/sproede-chiavafler-glutenfri-vafler/
Kh Karina 🙂
Sigrid Hermann
Hej Karina
Jeg er stor fan af dine opskrifter. Jeg synes det er så smart at bruge havregrynenes sugende egenskab til at tykne dejen! Og skønt ikke at skulle igang med at lave mel, men bare at kunne bruge grynene hele
Karina Baagø
Hej Sigrid
Dejligt at du kan lide opskriften. Jeg elsker også det simple, så det er altid mit første valg, hvis det kan lade sig gøre. 🙂
Kh Karina
Karina
Hej Rasmus
Det lyder godt nok også som lækkert topping! Vi skal prøve pålægschokoladen næste gang. 🙂
Jeg synes, vores vafler er sprøde i kanten, når de lige er færdige. Men det aftager. Jeg tænker, at det måske også kommer an på vaffeljernet.
Tak for din kommentar! Det er altid dejligt af få lidt feedback og høre, hvad andre gør. Og ja, low FODMAP er jo også kun nødvendig, hvis man har brug for det. Hvis ingen har ondt i maven, er der bestemt ingen grund til at tage hensyn til det. 🙂
Bedste hilsner,
Karina
Daniel Asmus
Siden vi fandt den her opskrift i starten af december (da vi fik et vaffeljern) har vi nok lavet dem her omkring 10 gange de er sindssygt gode!
Min hustru er både gluten og laktose intolerant, så de kunne jo ikke passe bedre
rosa
Hej Daniel
Tak for din kommentar. Dejligt at i er glade for opskriften.
Rigtig godt nytår
Hilsen
Rosa F. Jensen
Personlig assistent for Karina Baagø
Gitte Andersen
Hej Karina.
Kan disse morgenmadsvafler fryses.?
Hvis ja. Vil du så lune dem.?
Tak for en lækker opskrift.
Vh. Gitte
Karina Baagø
Ja, det kan sagtens fryses. Alt, der har været frosset, bliver bedre, når det lunes, men jeg synes ikke, det er et must. 🙂
Kh Karina