Lækker, frossen jordbærcheesecake – Få opskriften her!
Kender I denne her? En virkelig lækker frossen og glutenfri jordbærcheesecake! Eller en yoghurtis er det nærmere i denne udgave, hvor isen er lavet på skyr. Den kan findes rundt omkring i forskellige udgaver uden gluten og tilsat sukker – her kommer min version. En rigtig frisk sommerkage!
Frossen jordbærcheesecake – glutenfri
Til bunden skal du bruge:
-
200 g mandler
-
100 g solsikkefrø
-
14 friske dadler uden sten
-
2 spsk. jordnøddeolie
-
1/2 tsk. salt
Til toppen skal du bruge:
-
300 g jordbær (friske eller frosne)
-
1 moden banan
-
revet skal af en øko citron
-
1 dl honning eller agavesirup
-
500 g skyr
Til pynt skal du bruge:
-
Friske jordbær og blomster
Sådan gør du
Start med at blende solsikkefrø og mandler, til de er finthakkede. Der må godt være lidt små stykker tilbage, men det meste skal være finthakket. Hvis du har en god blender, tilføjer du dadler (når du har taget stenene ud), jordnøddeolie og salt. Hvis din blender ikke kan blende dadlerne, kan du mose dem med en gaffel og ælte dem sammen med de andre ingredienser til bunden. Fordel nu massen i bunden af en springform (ca. 20 cm) og stil den til side, mens du laver fyldet.
Blend alle ingredienser til fyldet og hæld det over bunden. Nu skal kagen fryses i ca. 3 timer – afhængig af, hvor god din fryser er. Her i huset skal den helst have 3 timer og tages ud lidt før, den skal spises. Hvis den har ligget i fryseren i længere tid og er blevet dybfrosen, skal den tages ud 30-45 min før spisning.
Pynt kagen med masser af bær og spiselige blade og blomster. Og nyd den i godt selskab!
Opskriften er udviklet af Karina Baagø, der er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed.
Karina har arbejdet professionelt med glutenfri bagning, opskriftudvikling og livsstil.
Karina holder kurser i glutenfri bagning og har udviklet Strukturmetoden til godt glutenfrit brød.
Har du prøvet opskriften? Skriv gerne en kommentar og fortæl andre, om du kunne lide den. Måske har du nogle fif til andre råvarer…?
Måske du også vil synes om…
- [Opskrift] Hjemmelavede jordbæris med hvid chokolade
- [Opskrift] Glutenfri Citronmåne – helt som den rigtige
- [Opskrift] Sunde bananmuffins – glutenfri
Susanne
Hejsa. Den lyder super lækker. Vil man kunne bruge noget mælkefrit i stedet for skyr? Mvh Susanne