Glutenfri blommetærte til morgenmad?
Ja tak! Med masser af havregryn og et knasende låg af mandelcrumble ovenpå. Jeg er fan!
Der var engang, at jeg (og min familie) altid spiste havregryn eller lignende til morgenmad. Nu spiser jeg alt muligt andet, som mætter mig meget mere.
Børnene får selvfølgelig stadig meget havregryn – og det må de gerne blive ved med, men de supplerer ofte med noget af det som vi spiser fx smoothie eller æg. Og især i weekenden laver vi morgenmad, som vi alle fire synes er lækkert. Og du skal ikke snydes for opskriften på denne lækre glutenfri blommetærte!

Glutenfri blommetærte til morgenmad – Opskriften
Til fire person (4 små tærtefade af 11 cm) brugte jeg:
- Kokosolie eller smør til at smøre fadene
- 3 store blommer
- 2 tsk. vaniljepulver eller vanillesukker
- 12 spsk. glutenfri havregryn
- 4 dl mandelmælk (brug almindelig mælk eller anden plantemælk, hvis du foretrækker det)
- 2 æg
- 1/2 tsk. salt
- 1 håndfuld mandler, grofthakkede
- Lidt agavesirup, flydende honning eller sirup til toppen
Skær blommerne i små stykker og fordel dem i de fire små fade og drys vanilje over.
Drys 3 spsk. glutenfri havregryn ovenpå mandlerne i hvert fad hvert fad.
Pisk æggene sammen med mandelmælk og salt med et piskeris eller en håndmixer. Hæld æggeblandingen over havregryn og blommer.
Tilsæt til sidst grofthakkede mandler og en lille smule agavesirup over mandlerne.
Varm ovnen op til 190 grader varmluft og bag de glutenfrie blommetærter i 20-25 min.
Børnene havde temmelig svært ved at vente på, at tærterne blev kølet ned og kunne spises! Så de fik deres tærte i en tallerken med mælk på – lige som havregrød.


Skriv et svar