Jeg elsker weekendmorgener! (Og bananpandekager med kokos!) Okay, jeg indrømmer, at jeg indimellem er ret morgensur, fordi dagen starter lidt for tidligt efter min mening. Men i dag startede dagen i fin tid kl. 6 og med en halv time ekstra på sofaen, imens Amalie tullede rundt for sig selv.
Det jeg godt kan lide ved weekendmorgener er tiden til at lave dejlig morgenmad, og i dag stod morgenmadsmenuen på glutenfrie bananpandekager.
Bananpandekager med kokos
- 4 modne mosede bananer (gerne meget modne)
- 4 æg
- 80 g boghvedemel eller rismel
- 80 g kokosmel
- 1/2 tsk. salt
- 1 dl blåbær – friske eller frosne
Rør alle ingredienserne sammen og vend blåbær i til sidst. Kom dejen på panden i små klatter ved middel-høj varme.
Opskriften er fantastisk til børn og voksne. Der er kun naturligt sukker i og mange fibre pga. kokosmelet og det gør dem lidt sundere end de traditionelle brunchpandekager. Vi elsker at lave en stor portion af glutenfri bananpandekager, så der er rester til børnenes madpakke eller mellemmåltider.
Jeg er jo ikke er den eneste madnørd i familien, så i dag fik jeg opbakning til at eksperimentere lidt med opskriften af Amalie, som stod på skamlen i nattøj og hjalp med at røre i skålen. Så i dag puttede vi kakao i, og de blev næsten helt kageagtige og mindede mig om dengang, vi var på Fiji-øerne og fik kage til morgenmad… Prøv det! 🙂
Godmorgen og god weekend!
Heidi Damholt
Hejsa
Er det traditionelt revet kokosmel eller kokos mel som fint pulver, du bruger?
Karina Baagø
Det er helt almindeligt kokosmel – og ikke det fine, som hedder kokosfiber. 🙂
Kh Karina