Min mission er at højne kvaliteten af glutenfri mad.
Jeg er fan af lækre råvarer, grøntsager i sæson, mad med masser af smag og ikke mindst det gode måltid, hvor vi alle kan samles om bordet. Og så er jeg måske Danmarks største glutenfrie brødnørd!
Du bliver, hvad du spiser. Og verden har nok af pap-brød og ultraforarbejdede fødevarer produceret på fabrikker af ingredienser frem for råvarer. Jeg vil gerne trække i den anden retning og arbejde for mad af højere kvalitet og gode råvarer. Uanset om jeg underviser på et bagekursus, rådgiver køkkenpersonalet, udvikler en opskrift til en kogebog eller taler med dig, er min mission altid at give dig muligheder for et endnu bedre måltid, og især brød, uden gluten.
- Om du spiser glutenfrit eller ej, har jeg ingen holdning til. Men hvis du gør, håber jeg, at du spiser noget, som du nyder og som giver dig energi, mæthed og de næringsstoffer, som du har brug for. For det er i den grad muligt - også uden gluten.
Sådan startede det hele...
Da jeg blev mor til et barn med glutenintolerance, væltede min verden...
Først fordi det føltes fuldstændigt uoverskueligt at skulle sætte sig ind i en helt ny verden. Alle vores vaner, traditioner og vores mad og måltider skulle gentænkes.
Dernæst fordi de glutenfrie produkter, man kunne købe i 2012 var af virkelig tvivlsom kvalitet for en mad- og råvarenørd som mig!
Det var tørt, smagte af ugenkendelige ingredienser og næringsværdien var virkelig lav.
Det gjorde ondt i mit mor-hjerte, at min datter skulle spise brød, som smagte af noget, jeg ikke selv kunne definere og havde konsistens som alt andet end brød.
Og samtidig råbte min faglige stolthed vagt i gevær over den generelle standart af glutenfri mad i Danmark. For de levede på ingen måde op til den kvalitet af fødevarer, som jeg ønskede at både mine børn og jeg selv skulle spise.
Og der blev det første frø sået.
Et udpluk af mit CV
- Uddannet professionsbachelor i Ernæring og Sundhed
Min uddannelsesbaggrund giver mig mulighed for at kombinere viden om næringsværdi og råvarer i min opskriftudvikling. Koblet med viden om det sociale måltid, spisekvalitet og hvor meget mad betyder for både kultur og livskvalitet, giver det mig et rigtig godt afsæt for at arbejde med glutenfrie produkter og glutenfri livsstil hele vejen rundt.
- Udvikler af Strukturmetoden®️ - Glutenfrit brød i høj kvalitet
Jeg har eksperimenteret, nørdet og udviklet opskrifter på glutenfrit brød siden 2012. Min store viden og forståelse for håndværket omkring det glutenfrie brød har jeg formuleret i Strukturmetoden®️ - en banebrydende metode til glutenfrit brød, der giver både forståelse for håndværket og muligheden for at arbejde med de glutenfrie råvarer både i hjemmekøkkenet og med et professionelt afsæt.
- Fysiske og online glutenfri bagekurser for både private og professionelle
Jeg har stor erfaring med undervisning på glutenfrie bagekurser - primært i glutenfrit brød - (siden 2016) og vil altid kunne tilrette et kursus, så det bliver relevant og brugbart for målgruppen.
- Founder af Klub Glutenfri (2019-2023)
Medlemsklub drevet som abonnementsløsning, hvor medlemmerne fik adgang til online workshops, stort opskriftarkiv, hjælp og sparring til den glutenfrie hverdag samt "Månedens inspiration" med opskrifter, tips og kurser.
- Forfatter til bagebøgerne:
- Knæk Koden til Glutenfrit Brød
Min absolutte bestseller, som forklarer teorien om Strukturmetoden®️ og giver dig en lang række skud-sikre opskrifter på familievenlige hverdagsbrød i glutenfri udgave.
- Glutenfrie Årstider
- Madpakker uden gluten
- Kager du kender - bare glutenfri
- Opskriftudvikler
Siden 2016 har jeg arbejdet professionelt som opskriftudvikler på det glutenfrie område, både som konsulent for andre og under eget brand. Mit speciale er glutenfri brød og jeg er nørdet i at sammensætte de forskellige meltyper for at finde den rigtige konsistens og smag.
VIRKSOMHEDSINFO - KARINA BAAGØ
CVR: 37503592
Karina Baagø
Gøteborgvej 11
8600 Silkeborg
Mail: [email protected]