Sunde, glutenfri pizzasnegle – som dine børn vil elske dig for! ♥
Jeg har egentlig aldrig selv bagt ret mange glutenfri pizzasnegle. Eller pizzasnegle i det hele taget.
Jeg ved virkelig ikke hvorfor. Men når jeg spørger mine børn, om de vil have en pizzasnegl med i madkassen, svarer de: Jeg vil hellere have en kanelsnegl! 😉
Og måske er det derfor, at jeg aldrig har bagt særligt mange pizzasnegle. Fordi jeg hellere vil bage kanelsnegle.
MEN…..kanelsnegle går bare ikke i madpakken hjemme hos mig! Heller ikke om fredagen, desværre.
Sådan blev de Glutenfri pizzasnegle til…
Da jeg skulle udvikle opskrifter til min tidligere glutenfrie bageworkshop for børn, var jeg nødt til at gå i gang med at udvikle en sund og glutenfri pizzasnegle-opskrift.
Og det gik faktisk så godt, at ungerne nu siger ja tak til at få pizzasnegle med på madpakke! (- altså efter de lige har forsøgt om den kan byttes til en kanelsnegl…)
Pizzasneglene er udviklet efter Strukturmetoden, hvilket betyder at dejen ikke bliver klistret, men nemt kan rulles ud på bordet. Derudover holder dejen på fugten, så den ikke bliver så tør, som glutenfrit brød ofte kan være.
Glutenfri pizzasnegle – sunde pizzasnegle med pepperonifyld
Opskrift til ca. 20 pizzasnegle. Denne opskriften er fra bogen Knæk Koden til Glutenfrit Brød, men du finder flere opskrifter på pizzasnegle og andre lækkerier til farten i bogen Madpakker uden gluten.
Det skal du bruge
- 5 dl håndlunt vand
- 25 g gær
- 2 spsk. fiberHUSK
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 75 g smeltet smør (alternativt ½ dl olivenolie for mælkefri udgave)
- 100 g majsstivelse
- 250 g fuldkornsrismel eller sorghum-mel
- 200 g majsmel (skift evt. 70 g ud med havremel for en sundere udgave)
Sådan gør du
Start med at lave dejen:
Rør gær i ud håndlunt vand. Tilsæt fiberHUSK og rør på maskine ved høj hastighed, til fibrene gelerer og bliver til en rigtig tyk gelemasse. Det er vigtigt, at gelemassen bliver så tyk, som den kan blive, for at få en dej, der er nem at rulle ud. Når massen har fået en rigtig tyk konsistens, skal den hvile i 8-10 minutter.
Bland imens melet sammen.
Tilsæt æg og smeltet smør (alternativt olivenolie) til fibermassen og derefter melet lidt ad gangen. Vær sikker på, at alt mel æltes ordentligt ind i dejen, inden du hælder mere mel i røreskålen. Dejen skal hele tiden være en ensartet masse.
Når alt mel er æltet godt ind i dejen, røres dejen på høj hastighed i 5-8 minutter. Lad derefter dejen hæve i 30 minutter under film eller et viskestykke. Gerne et lunt sted.
Lav imens tomatsovs og forbered fyldet.
Pepperonifyld til glutenfri pizzasnegle
Det skal du bruge til tomatsovs
- 1 dåse hakkede tomater (400 g)
- 1 dåse tomatpuré (140 g)
- 5 soltørrede tomater
- 1 spsk. oregano
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 spsk. olivenolie
- 1-2 tsk. rørsukker
- Salt og peber
Det skal du bruge til fyld
- 1 rød peberfrugt
- 2 pakker pepperoni (ca. 160 g)
- En pakke revet ost (140 g)
Fyld alle ingredienserne til tomatsauce i en blender og blend til en ensartet masse. Smag til med rørsukker, salt og peber.
Skær peberfrugten i små tern og svits den let på en pande. Tilsæt tomatsauce og lad det simre i 5 minutter og køl derefter sovsen af.
Skær pepperoni i små stykker.
Rul nu dejen ud i en firkant. Tilsæt en smule rismel på bordet, hvis dejen er klistret. Fordel den afkølede tomatsauce på dej-firkanten og derefter pepperonistykker og revet ost. Rul dejen til en roulade og skær snegle af rouladen i en tykkelse på ca. 2 cm. Placer dem på en bageplade og tryk dem lidt flade på pladen, hvis du ikke vil have dem alt for høje.
Lad pizzasneglene hæve i 20 minutter på pladen med et viskestykke over.
Bag de glutenfri pizzasnegle i ca. 12-15 minutter (afhængig af ovn og sneglenes størrelse) ved 230 grader varmluft. Skru ned til 200 grader efter de første 10 minutter, hvis fyldet begynder at blive mørkt. Sneglene skal være gyldne og sprøde i kanterne, før de er færdige.
Pizzasneglene kan fryses – hvis du når det, inden de er spist! 🙂
Hej
Har du også opskrifter på glutenfri småkager her til julen?
Tak for god inspiration.
Mvh
Kåre
Hej Kåre,
Ja, det kan du tro! Her på siden kan du finde vaniljekranse, æbleskiver og norske klejner på https://www.karinabaagoe.dk/opskrifter. I min opskriftklub får du både honningkage, berlinere, ingefærsmåkager og brunkager i decembermåned. Opskriftklubben kan du læse mere om her: https://www.karinabaagoe.dk/opskriftklub
Kh Karina
Kære Karina. Hvor er det bare kogle skønne og fede opskrifter du laver, tak!! Kan man gøre denne opskrift vegansk, så man erstatter det ene æg med hørfrøslim eller æblemos?
Hej Dea
Tak for dine søde ord! Jeg er rigtigt glad for, du kan bruge opskrifterne! 🙂
Prøv blot at undlade ægget – måske skal du tilsætte en anelse mere mel.
Og ellers kan du finde en opskrift på vaganske pizzasnegle i bogen Madpakker ugen gluten. Her finder du også tre forskellige slags vegansk fyld.
Kh Karina
Kan man bruge samme opskrift på dejen til pølsehorn?
Hej Sebastian
Det kan du tro at man kan – og de bliver rigtig gode 🙂
Hilsen
Rosa, PA for Karina Baagø
Hej Karina
Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg gør galt.
Jeg bagte disse i aftes og de var super lækre.
Efter 7 timer i køleskabet er det som at spise savsmuld.
Det samme gælder havregrynsboller og hveder fra “knæk koden..”
Kan det virkelig ikke lade sig gøre at bage noget glutenfrit som smager godt dagen efter?
Det er jo ikke altid man kan varme det på arbejde / i skolen.
M.v.h. Linda
Hej Linda
Jo, det kan absolut lade sig gøre at bage et lækkert, saftigt og smagfuldt glutenfrit brød! (Ellers ville jeg ikke sige det! ❤️) Men lige som at du skal vide, hvordan du bager et brød med gluten og lære dette håndværk, skal du også vide, hvad du skal gøre for at bage et brød uden gluten. Én ting er at følge en opskrift – noget andet er at kende håndværket. Forestil at læse en strikkeopskrift… Det vil være rigtig svært at følge den, hvis du ikke ved, hvordan man strikker, lige som de første trøjer, du strikker, nok også vil have en del fejl. 🙂
Der kan være flere ting, der går galt, når dit brød bliver tørt og smuldrende. Jeg vil anbefale dig at læse teorien i bogen Knæk Koden til Glutenfrit Brød eller deltage i mit online bagekursus, hvor jeg viser og forklarer hele teorien trin for trin. (Find begge her på siden).
Og så vil jeg anbefale ikke at opbevare brødet i køleskab, da det gør det mere tørt. Men det er ikke det, der går det til savsmuld.
Bedste hilsner
Karina
Hej Karina,
Jeg er helt ny i denne glutenfri verden og ville i dag prøve at bage disse pizzasnegle.
Jeg synes virkelig jeg prøvede at følge opskriften til punkt og prikke, men dejen havde en underlig konsistens, så jeg kunne ikke rulle den ud. Den virkede nogenlunde sammenhængende, men faldt alligevel lidt fra hinanden når jeg prøvede at rulle den ud. Jeg brugte ikke ekstra mel til udrulning, da den ikke klistrede men havde en lidt fedtet konsistens.
Har du nogen ide om hvad der kan være gået galt for mig? Har jeg ikke rørt husk ordentligt til at starte med? Det havde en meget tyk gelé agtig konsistent.
God påske 🙂
Mvh Cecilie
Hej Cecilie
Velkommen i den glutenfrie verden!
Der kan være flere ting, der er gået galt… For det første vil jeg sige, at den glutenfrie dej, har en helt anden konsistens end en glutenholdig dej, og den vil aldrig få helt samme elasticitet som en glutendej. Men det lyder alligevel som om, der er noget i dit forsøg, der ikke har været optimalt.
Én ting er at følge en opskrift – én anden ting er at forstå håndværket. En opskrift kan være svær at følge, hvis man ikke har forståelsen for håndværket og ved hvilken konsistens dejen skal have. (Og det har man jo naturligvis ikke i starten ).
Derfor vil jeg anbefale dig at læse om glutenfri bagning og Strukturmetoden i bogen Knæk Koden til Glutenfrit Brød. Her vil du få forståelse for, hvordan glutenfri bagning er anderledes end almindelig og måske, hvad der kunne have være galt. Bogen kan købes her på siden under shop eller lånes på biblioteket.
Bedste hilsner
Karina