• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Karina Baagø
  • Velkommen
  • Shop
  • Bagekurser
    • Online bagekursus
    • Professionelle
  • Opskrifter
  • Artikler
  • Gratis
    • Omregningstabel
    • Nyhedsbrev
    • Top 10 spørgsmål fra bageworkshops
  • Kontakt
    • Om Karina Baagø
    • Kontakt
    • Medierne
    • Erhverv
    • Handelsbetingelser

Glutenfri æbleskiver

  • Del på Facebook174

Glutenfri æbleskiver er et must i december måned!

Her får du en af mine absolutte yndlingsopskrifter! Lækre, hjemmelavede glutenfri æbleskiver, som smager lige så godt som i gamle dage!

Billede af glutenfri æbleskiver

Hvorfor bage sine æbleskiver selv?

Vi bager gerne en stor portion æbleskiver i starten af december og fryser ned. Det kræver lige lidt overskud og tid, men vi prioriterer at gøre det, fordi det er helt fantastisk at kunne tage 3 æbleskiver op af fryseren (eller flere på en god dag!) og tage med til julearrangement. Så man ikke skal nøjes med at kikke på de andres æbleskiver – eller være ked af sine egne halvdårlige æbleskiver.

Da vi startede vores glutenfrie liv i 2012 kunne man ikke købe glutenfrie æbleskiver i supermarkederne, så derfor var en glutenfri opskrift et must.

I dag kan du finde glutenfri æbleskiver i flere forskellige supermarkedet, men vi vælger alligevel altid at bage selv – selvom vi ikke lever meget anderledes end andre travle børnefamilier.
Jeg synes, at kvaliteten af de æbleskiver, man kan købe er for dårlig. Forstå mig ret… De er rigtig gode til en dag, hvor det skal gå hurtigt. Men efter en portion supermarkeds-æbleskiver, savner jeg stadig de gode gammeldags æbleskiver fuld af smag.

Forsiden på Glutenfrie Årstider af Karina Baagø

Opskriften er fra bogen Glutenfrie Årstider.

Køb bogen her
glutenfri brunkager
glutenfri klejner

Opskrift på glutenfri æbleskiver (mælkefri) – ca. 25 stk.

  • 3 æg
  • 4 dl mælk eller plantemælk
  • 75 g smeltet smør (alternativt olivenolie eller kokosolie)
  • revet skal af 1 citron
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g sukker
  • 100 g rismel (gerne fuldkorn) eller sorghum-mel
  • 80 g boghvedemel
  • 80 g majsstivelse
  • 1 spsk. fintmalede loppefrøskaller

  • Smør eller kokosolie til stegning

Glutenfri æbleskiver – Sådan gør du

Skil æggehvider og æggeblommer ad i hver deres skål. Pisk æggehviderne helt stive og stil dem til side.

Pisk æggeblommerne med sukker.

Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt dem til æggeblomme og sukker sammen med citronskal, mælk og smeltet smør.

Vend til sidst æggehviderne i dejen med en grydeske, dejskraber eller lignende. Det er vigtigt, at du ikke slår æggehviderne ned igen, men at du bevarer luften i dem, mens du vender dem i dejen. Der må gerne være æggehvide-klumper på størrelse med 1-krone tilbage i dejen. Det er det, der gør,  at æbleskiverne bliver lette og luftige.

Varm en æbleskivepande op ved middel varme og fyld dej i hullerne næsten op til kanten. Bag æbleskiverne et par minutter på hver side og vend dem med en kødnål eller gaffel.

Server æbleskiverne friskbagte og frys resten ned – hvis der bliver rester. 🙂
Lun æbleskiverne i ovnen, hvis de har været frosne.

Æbleskiverne kan sagtens holde sig i fryseren hele december måned.

  • Del på Facebook174

Skrevet i: Glutenfri Jul Tags: Glutenfri, Højtider, jul, laktosefri, mælkefri, Uden rismel, vinter

Karina Baagø

Karina Baagø står bag universet om glutenfri mad, opskrifter og glutenfrit brød

Hej, jeg hedder Karina og jeg brænder for bedre glutenfri mad og jeg elsker, når jeg kan tage et lækkert glutenfrit brød ud af ovnen!

Da jeg blev mor til et barn med glutenintolerance, blev det vigtigt for mig at kunne lave mad af glutenfrie råvarer, som hele familien kunne spise. Det blev startskuddet til mit glutenfrie univers, som du finder her på siden.

Måske du også kan lide…

  • Brunchpandekager med kokos og blåbær
  • Bagt havregrød med blommer og mandelchrunch (glutenfri)
  • Debatten om ultraforarbejdet mad
Previous Post: « Sådan sparer du penge på din glutenfri bagning
Next Post: Glutenfri pizzasnegle – sunde pizzasnegle »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lone Godsk

    3. december 2018 kl. 15:15

    Hej Karina

    Hvor mange æbleskiver bliver der ca. af denne opskrift?

    kh Lone

    Svar
    • Karina BaagøKarina

      10. december 2018 kl. 10:04

      Hej Lone
      Der bliver ca. 20 æbleskiver. 🙂
      Kh Karina

      Svar
  2. Stine lyngs

    8. december 2018 kl. 15:40

    Tilføjer 4 æbler skåret i tern- lidt mere kardemomme – steger dem i kokosolie så smager de henrivende
    Mvh Stine Lyngs

    Svar
    • Karina BaagøKarina

      10. december 2018 kl. 10:05

      Det lyder godt nok også lækkert, Stine! Tak for tip, det må prøves. 🙂
      Kh Karina

      Svar
  3. Gitte Rye

    30. oktober 2019 kl. 14:22

    Hej
    Vil man kunne undlade sukker?
    Jeg har udfordringer med de forskellige sukkerarter, så jeg prøver at undgå så meget sukker som muligt.
    Jeg er ny i denne verden så mange ting er jeg nødt til at prøve mig frem med.

    Hilsen Gitte

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      30. oktober 2019 kl. 15:13

      Hej Gitte
      Du kan sagtens undlade sukker – æbleskiverne vil blot blive mindre søde så. 🙂
      Kh Karina

      Svar
  4. Pia

    12. november 2019 kl. 21:55

    Hvad kan jeg bruge i stedet for boghvede, da jeg ikke tåler det ?

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      14. november 2019 kl. 11:28

      Hej Pia
      Du kan fx bruge majsmel eller sorghummel i stedet for boghvede.

      Svar
      • Pia abildhaard

        25. september 2020 kl. 16:44

        Hej Karina kan man ikke bruge finax glutenfri melmix istedet for majsmel?

        Svar
        • Karina BaagøKarina Baagø

          13. november 2020 kl. 08:55

          Hej Pia
          Bekalger mit meget sene svar! Du kan godt bruge melmix i stedet for det mel, jeg har skrevet. God fornøjelse! 🙂
          KH Karina

          Svar
  5. Kate Bille

    14. november 2019 kl. 21:20

    Kan man her erstatte æg med Hørfrø-afkog?
    Jeg kan ikke tåle æg, og vil så gerne have æbleskiver

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      21. november 2019 kl. 12:40

      Hej Kate
      Det tror jeg godt du kan. Om de bliver lige så luftige, tør jeg ikke sige. Men det er et forsøg værd! 🙂
      Kh Karina

      Svar
  6. Mette Aagaard

    13. december 2019 kl. 06:36

    Hej Karina
    Kan jeg bruge almindelig mælk?

    ♥️Hilsen
    Mette

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      16. december 2019 kl. 21:00

      Hej Mette,
      Det kan du sagtens. 🙂
      Kh Karina

      Svar
  7. trine trudslev

    20. december 2019 kl. 11:38

    Jeg har lige lavet dem og skal først bruge dem inorgen. Skal jeg fryse dem ned og så varme i ovnen fra Frost som dem man køber eller skal jeg bare putte dem i køkeskab og lune lidt i ovnen inorgen?
    P.s
    De smager og ser fantastiske ud!!!

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      20. december 2019 kl. 12:36

      Hej Trine
      Dejligt, at du kan lide æbleskiverne! 🙂 Hvis du skal bruge dem i morgen, er det fint at lægge dem på køl og så lune dem igen. Hvis det er længere tid, vil jeg anbefale at fryse dem.
      God jul!
      Kh Karina

      Svar
  8. Barbara

    24. december 2019 kl. 07:21

    Skal være den gule husk?
    Skal dejen ikke står og hvile lidt?

    God Jul

    Vh.
    Barbara

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      28. december 2019 kl. 20:54

      Hej Barbara
      Beklager mit sene svar! Til brød anbefaler jeg den gule fiberHUSK, men til æbleskiver kan du godt bruge en anden slags (fintmalede) loppeførskaller. De skal ikke trække.
      Bedste hilsner,
      Karina 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Copyright © 2025 Karina Baagø on the Foodie Pro Theme

  • 174