Hjemmelavet nutella topper din brunch op! Den er fuld af god smag og kun lavet af gode råvarer.
Den er virkelig nem og hurtig at lave – og hvis du bare går en lille smule op i gode råvarer, sundhed og miljø, vil du aldrig gå tilbage til en almindelig nutella efter at have prøvet denne. 😉
Nyd den på et stykke godt glutenfrit brød! Jeg kan anbefale glutenfri rundstykker eller et lækkert glutenfri valnøddebrød.

Hjemmelavet nutella – Det skal du bruge
- 1 æg (pasteuriseret)
- 60 g rørsukker (Se TIP herunder)
- 30 g smeltet eller blødt kokosolie (Se TIP herunder)
- 20 g kakao
- 1 tsk. vaniljesukker
*TIP
I stedet for rørsukker kan du også bruge almindelig sukker, stevia eller kokossukker. Jeg synes klar, at rørsukker smager bedst, men vil du gerne undgå sukker eller har du ikke rørsukker, kan du sagtens bruge en erstatning.
*TIP
Vælger du kokosolie med smag, får din nutella naturligvis lidt kokossmag. Min familie kan rigtig godt lide smagen – det smager lidt af Bounty, synes nogen af familiens medlemmer. Bryder du dig ikke om kokossmagen, skal du vælge kokosolie med neutral smag.
Hjemmelavet nutella – Sådan gør du
Alle ingredienser piskes sammen med håndmixer til det er samlet – og kun lige til det er samlet.
Opbevar din hjemmelavede nutella på køl. Den kan holde sig 5-6 dage.
Hej Karina
Du skriver i opskriften, at der skal bruges 1 pasteuriseret æg. pasteuriseret Æg købes jo ofte fordelt i æggeblommer og æggehvide – så jeg vil bare sikre mig, om der både skal æggeblomme og æggehvide i?
Hilsen Mie
Hej Mie ¨
Man kunne tidligere få hele pasteuriserede æg, men er ikke sikker på at de kan fås ret mange steder, hvis overhovedet længere. Så hvis du vil bruge pasteuriserede æg, er du nok nødt til at købe hvide og blomme for sig. Hvis du bruger danske æg, kan du dog sagtens bruge rå æg, med mindre du laver mad til børn, ældre eller syge (se Fødevarestyrelsens anbefalinger her: https://www.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Guides/Sider/Saadan-haandterer-du-aeg-i-hjemmet.aspx) eller du kan pasteurisere æg selv derhjemme, hvis du vil være på den sikre side. Det gør du ved at lade ægget ligge i 60-64 grader varmt vand i 4 minutter.
Hilsen
Rosa, Personlig Assistent for Karina Baagø
En fin opskrift, syns den var lidt “knasende” (kan være en fejl 40)
Jeg forsøgte at skifte rørsukker ud med normal og det fungerede bedre (for mig)
Dertil tilføjede jeg blende hasselnødder.
Den bedste tilføjelse var dog sorte bønner!
Det gav en mega blød og lækker smørrelse.
De kan ikke smages, men hold da op konsistensen blev 1000 gange bedre!
Også er der en masse helbreds fordele ved det
De skal bare skyldes og blendes
Hej Daniel
Sikke nogle gode erfaringer, du har gjort dig! Tak for at dele. 🙂
Kh Karina