Glutenfri squashmuffins er en klar favorit her i huset!
Vi spiser dem til morgenmad, i madpakken, som mellemmåltid eller til aftensmad. Ja, når som helst!
De er så nemme at lave, at børn selv kan gøre det. Mine egne børn har lavet dem fra de var 4 år – selvfølgelig med hjælp til at hakke løg og bage dem i ovnen.
Squashmuffins er fantastisk i en glutenfri madpakke. Det kan være rart at have noget andet end glutenfrit brød med i madpakken, da det ofte bliver hurtigere tørt end almindeligt brød.
Fun Facts om opskriften
Opskriften på glutenfri squashmuffins har ligget på min blog i mange år og helt tilbage til dengang, hvor jeg bloggen bare var for sjov og et lille hyggeprojekt, som ingen kendte til.
Alligevel blev opskriften fanget af en journalist fra Samvirke, som gerne ville bringe opskriften i en artikel om madpakker.
Senere udgav Sif Orellana en prisvindende bog – Kram i Madpakken – hvor mine squashmuffins fik en plads.
Endelig har Anette Harbech Olesen også fået lov til at udgive opskriften på madforlivet.dk.
Så det er ikke kun i vores hus, at de glutenfri squshmuffins er populære!

Glutenfri squashmuffins – det skal du bruge
8-12 stk.
- 1 revet squash – ca. 250 g
- 1 lille finthakket løg (kan undlades)
- 4 æg
- 1/2 dl olivenolie
- 1 dl. fuldkornsrismel (sorghum-mel eller anden glutenfri mel kan også bruges)
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt og lidt peber
Glutenfri squashmuffins – Sådan gør du
Riv squash på et rivejern (groft revet) og hak løget fint og stil til side.
Slå æggene ud i en skål og pisk dem med håndmixer.
Bland resten af ingredienserne i skålen og rør det sammen med en ske.
Fyld dejen i muffinforme af silicone, metal eller andet materiale, der slipper let. De vil hænge fast i papir. Smør din muffinform med lidt olivenolie, hvis den ikke slipper let normalt.
Bag dine muffins ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter. Du kan tjekke om de er færdige ved at stikke en gaffel eller andet spidst ned i midten af en squashmuffin. Hænger der ikke dej på, er de færdige.
Varier smagen med fyld
Du kan variere dine muffins ved at tilføje revet ost, bacon, skinkestrimler, fetatern, oliven eller andet i dine muffins. Her er det kun fantasien, der sætter grænser!
Hvor mange muffins er der til i denne opskrift?
Der bliver 8-12 muffins afhængig af æggenes, squashens og dine muffinformes størrelse. 🙂
Har lige bagt 12 små madmuffins efter din opskrift – brugte revet gulerod, små broccoli buketter, kalkun bacon, kyllingestrimler (disse 4 ingredienser var de 250 g) samt løg og de andre ingredienser der skulle i. Hold da op hvor de var gode 🙂 Min søn og jeg smagte lige en hver – men selvom jeg har smurt mine silikone muffin forme, så har jeg lidt svært ved at få dem ud af formene. Skal de stå og blive kolde før man kan tage dem ud? Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg har bagt disse 🙂 og min søn er enig 😉
Hej Katja
Det lyder da også helt vildt lækkert! 🙂
Jeg synes det kommer lidt an på kvaliteten af silikoneformen, hvor nemme de er at få ud. Men når du har smurt dem, burde det jo gå rimelig nemt. Prøv at lad den køle af næste gang – de kan godt være lidt skrøbelige lige når de kommer ud.
Hej Hej!
Din opskrift er super og kæresten var vild med dem, plus en fra min klasse som også bad om opskriften 😉
Tak for det 🙂
Velbekomme! Det er altså også vores absolutte favorit! Og der er næsten altid forsyninger i fryseren hjemme hos os. 🙂
Kan de fryses ned? super lækker opskrift <3
Det lyder virkelig også lækkert Mikala! Godt at høre, du har fundet noget godt madpakkeguf, der også er low FODMAP. Og jeg er helt enig: de smager fantastiske! 🙂
Kh Karina
Jeg lavede disse muffins for første gang i dag. Både en ung Fillipinsk Au Pair pige og hendes danske Værtsmor var begejstrede. Jeg vil helt sikkert bruge flere af dine opskrifter Karina
Dejligt at høre, Anja! Tak for din søde kommentar!
Varmer du dem fra fryseren til madpakken, eller lader du dem “bare” tø op?
Hej med dig!
Til madpakken kommer de bare direkte fra fryseren og tør op inden de skal spises. Men vi kan også finde på at tø dem op i microovnen og spise dem “direkte” fra fryseren.
Kh Karina 🙂
Hvor mange kulhydrater er der i portionen?
Hej Birgitte
Nej, det ved jeg desværre ikke. 🙂
Kh Karina
Hej, jeg ville høre om jeg mom kan bruge noget andet end æg, en slags ægerstatning istedet for? På forhånd tak. Mvh Karina
Hej Karina
Størstedelen af ingredienserne består jo af æg, så derfor kan man ikke skifte det ud og stadig lave den samme opskrift, desværre. 🙂
Kh Karina
Hejsa 🙂
Jeg vil lave disse lækkerier til en veninde på torsdag men vil gerne tilføje extra smag via bacon.
Skal bacon i blandingen rå eller vil du mene at de skal steges inden?
På forhånd tak.
Vh Lotus
Hej Lotus
Beklager mit sene svar!
Du kan gøre begge dele, men jeg ville stege dem lidt inden, så noget af fedtet bliver stegt fra.
Kh Karina
Tror du det kunne fungere at bruge kikærtemel i stedet for rismel?
Hej Camilla
Efter min smag, så bliver kikærtemel for tungt og vil smage for meget igennem. Så vil ikke anbefale det, men det er jo en smagssag 🙂
Hilsen
Rosa, Team Glutenfri<3
tilgiv mig et uvidende spørgsmål,
Men skal squashen skives/ternes eller blendes i ?
Hej Karin
Squashen skal rives og blandes med resten af ingredienserne.
Kh Karina