• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Karina Baagø
  • Velkommen
  • Shop
  • Bagekurser
    • Online bagekursus
    • Professionelle
  • Opskrifter
  • Artikler
  • Gratis
    • Omregningstabel
    • Nyhedsbrev
    • Top 10 spørgsmål fra bageworkshops
  • Kontakt
    • Om Karina Baagø
    • Kontakt
    • Medierne
    • Erhverv
    • Handelsbetingelser

Stenaldermuffin med tranebær og chokolade

  • Del på Facebook

En lille lækker stenaldermuffin i madpakken… Egentlig er jeg ikke tilhænger af søde sager i madpakken til mine børn (eller mig selv). Jeg vil gerne have, at madpakken skal give mine børn god og stabil energi til resten af dagen. Jeg hader selv, når min energi slipper op flere timer før min arbejdsdag er slut! Så jeg prøver også at undgå, at det sker for mine børn.

Jeg vil gerne lære mine børn, at madpakker kan være lækre og spændende uden at indholde for meget sødt og hurtigt energi, der ikke holder til resten af dagen. Hvis der er søde myslibarer, yoghurter eller kiks i madpakken lærer man børnene, at det er okay som daglig frokost. Og sådan en vane er bare rigtig svær at komme af med igen…

Men nogen gange har jeg alligevel lyst til at give dem noget sødt og lækkert med – kender du det? Jeg vil jo også gerne forkæle mine børn. Derfor er denne stenaldermuffin med tranebær og chokolade perfekt til madpakken. Den er fuldstændig som stenalderbrød, bare i en muffinform – og så med noget sødme i form af tranebær og chokolade. Den er en sød og spændende lille overraskelse, men stadig mættende og sund.

Glutenfri low fodmap stenaldermuffin med tranebær og chokolade til børnenes madpakke

Stenaldermuffin med chokolade og tranebær

Ca. 36 minimuffins

  • 120 g sesamfrø
  • 120 g solsikkefrø
  • 120 g hørfrø
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g mørk chokolade – hakket eller chokoladeknapper
  • 100 g hasselnødder
  • 70 g tranebær
  • 5 æg
  • 1 dl. olie
  • 1 lille tsk. salt

Bland alle ingredienserne sammen og bag dem i minimuffinforme i 20 minutter ved 160 grader.

Hvis man foretrækker et stenalderbrød i stedet for, passer opskriften til en rugbrødsform, og skal blot bages 60 minutter i stedet.

De små muffins kan fryses, så de er nemme at tage op, når man skal på farten eller mangler noget spændende til madpakken.

Velbekomme!

  • Del på Facebook

Skrevet i: Glutenfri Madpakker, Glutenfri Morgenmad og Brunch Tags: brunch, børnevenlig, Glutenfri, laktosefri, madpakke, mælkefri, Uden rismel

Karina Baagø

Karina Baagø står bag universet om glutenfri mad, opskrifter og glutenfrit brød

Hej, jeg hedder Karina og jeg brænder for bedre glutenfri mad og jeg elsker at bage et lækkert glutenfrit brød!

Da jeg blev mor til et barn med glutenintolerance, blev det vigtigt for mig at kunne lave mad af glutenfrie råvarer, som hele familien kunne spiser. Det blev startskuddet til mit glutenfrie univers, som du finder her på siden.

Måske du også kan lide…

  • Glutenfri hveder
  • Sunde glutenfri bananmuffins
  • Glutenfri sandwichbrød – perfekte til madpakken
Previous Post: « Grød i madpakken – hirsegrød med rabarberkompot
Next Post: Glutenfri spinatpandekager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Footer

glutenfri hveder

Glutenfri hveder

Glutenfri hveder med smag af kardemomme og masser af koldt smør! Bag lækre glutenfri hveder til Store bededag, som hele familien kan samles om – så ingen skal snydes!

sunde bananmuffins glutenfri

Sunde glutenfri bananmuffins

Disse sunde bananmuffins er fast indhold i mine børn madpakker! Det er en perfekt lille muffin med sødme uden masser af sukker. Til gengæld har jeg fyldt den lille muffin med masser af fuldkorn, gode fedstoffer fra nødder og olivenolie og ikke mindst mæthed – på den sjove måde! Her får du en muffin, som…

Læs mere

Grove glutenfri sandwichbrød bagt med Strukturmetoden

Glutenfri sandwichbrød – perfekte til madpakken

Glutenfri sandwichbrød – Perfekt til madpakken, morgenmad eller mellemmåtid. De er luftigt, mættende og virkelig velsmagende! Få opskriften her.

 

Copyright © 2025 Karina Baagø on the Foodie Pro Theme