Jeg kan rigtig godt lide at have grød med på madpakke. Både til mellemmåltid og frokost. Det er hurtigt og nemt at spise, og så mætter det godt. Derfor får børnene også grød med ind imellem – som de i øvrigt spiser kold. Jeg er så heldig at have microovn på mit arbejde og kan varme grøden.
Den her hirse-quinoagrød mætter virkelig godt! Den ligner Den Flade Maves Grød fra Aurion, som er glutenfri. Jeg har ændret lidt på den og lavet min egen version, som også er low fodmap. Den kan spises med alle mulige slags topping, som gør måltidet rigtig lækkert. Hakkede mandler og kanel, frisk frugt og rabarberkompot er mine favoritter. Og så kan jeg også godt lide den med en smørklat i. Hvem kan ikke det?
Jeg er blevet så glad for grøden, at jeg blander en stor portion af de tørre frø og kerner, så det altid er nemt at lave den om morgenen.
Glutenfri hirse-quinoagrød med rabarberkompot
- 2 spsk. hel hirse
- 1 spsk. alm. quinoa
- 1 spsk. sort quinoa (har du kun én slag, bruger du bare det)
- 1 spsk. boghvedekerner
- 1 spsk. hørfrø
I alt 1 dl.
- 3 dl vand
Kom det hele i en gryde og kog i 10 minutter. Lad derefter grøden trække et kvarter og smag til med lidt salt.
Rabarberkompot
- 500 g rabarber
- 100 g rørsukker (kokossukker kan også bruges, men giver en lidt anden smag)
- 1 spsk. vaniljepulver
Skær rabarber i 1 cm tykke stykker og kog dem ved svag varme sammen med rørsukker og vanilje. Tag kompotten af varmen og køl den ned, når den har den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide, at der er lidt bid og rabarberne ikke er kogt helt ud, men det er en smagssag.
Lav en stor portion til morgenmad og tag resterne med på madpakke. Velbekomme!
Skriv et svar