De sidste dage har jeg flere gange stødt på en opskrift med spinatvafler med laks på Facebook – altså en laksesandwich, hvor brødet var spinatvafler. Og den så så lækker ud, så jeg bare måtte transformere den til en glutenfri udgave, så jeg kunne lave dem, og min krop også synes, de er acceptable!
Herhjemme annoncerede jeg allerede i morges, at vi skulle have grønne vafler til aftensmad, og det blev godt modtaget af mit publikum alias pigerne på 4 og 6 år! Så det er helt sikkert en gangbar metode til flere grøntsager i børnenes mad.
Jeg er bare virkelig vildt med, at der kommer så sunde og lækre vafler ud af vaffeljern!
Glutenfri spinatvafler
Til 4 personer.
- 6 æg
- 100 g frisk spinat
- 1/2 dl olivenolie
- 1 1/2 dl hirseflager
- 1 dl fuldkornsrismel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. muskatnød
- 1 tsk. salt
- 300 g røget laks
- En god mayonnaise
- Fintsnittet spidskål
- Agurk i skiver
Jeg kørte alle ingredienser til vafler i blenderen på en gang.
Vaflerne blev lagt sammen med mayonnaise, røget laks, fintsnittet lilla spidskål og agurkeskiver.
Velbekomme!
Marie
Jeg har lavet denne skønne ret her til aften, og vi nød den rigtig meget! Jeg spiste den med laks og min mand spiste den med kylling 🙂 Virkelig lækkert 🙂
Karina
Hvor dejligt Marie! Tak for dine søde ord. 🙂