Vafler uden æg kan være en udfordring! Men her er opskriften som smager rigtig dejligt og sprødt, selvom der hverken er æg eller gluten i.
Da jeg udviklede opskrifter på disse glutenfri vafler uden æg, kunne man næste ikke sige weekend hjemme hos os uden også at sige vafler.
Vi har i lange periode brugt vafler som vores glutenfrie morgenmad, fordi brød ikke var det samme som før…
Opskriften blev udviklet en weekend, hvor vi var løbet tør for æg. Så jeg måtte opfinde en ny opskrift på glutenfri vafler uden æg. Og heldigvis for det, for det blev til super lækre, sprøde (og jo tilmed veganske) vafler!
Som de fleste af mine glutenfrie vafler er de mættende, så de kan bruges til morgenmad og give en god start på dagen.
Vi spiste dem til eftermiddagsmad med jordbærsyltetøj og flødeskum. Fuldstændig som en snasket flødeskumskage! Bare med en rigtig god følelse i maven bagefter.
Opskrift på vafler uden æg – Sprøde glutenfri vafler
3-4 personer.
- 5 dl vand, plantemælk eller almindelig mælk
- 2 dl fuldkornsrismel eller sorghummel
- 1 dl majsmel
- 1 dl glutenfri havregryn
- 2 spsk. chiafrø
- 75 g smeltet smør eller kokosolie
- 1 tsk. vanillepulver
- 2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1 spsk. rørsukker
- Revet skal af 1 citron
Rør alle ingredienserne sammen med en håndmixer og lad dejen trække mindst 10 minutter. Så trækker chiafrøene nemlig væske og dejen bliver lidt tykkere.
Så er det bare på vaffeljernet med dejen. Rør i dejen undervejs – chiafrøene synker nemlig til bunds.
Stine Nielsen
Vaflerne kunne slet ikke komme af jernet prøvede at bage dem som små pandekager de blev ikke færdige i midten. Brugte halv mælk og halvt vand. Gad vide om det var vandet?
Karina
Hej Stine
Dejen skal muligvis trække lidt længere, hvis du har brugt vand. Dejen tykke konsistens kommer først, når chiafrøene har suget noget af væsken til sig, og det kan godt tage lidt længere tid.
Der er stor forskel på vaffeljern. Nogle har en god slip-let behandling og så slipper vaflen nemt. Andre har ikke, og så skal der måske en hel del fedtstof til for at vaflerne slipper nemt.
Jeg håber, det lykkes bedre en anden gang. 🙂
Kh Karina
Elisabeth
Jeg var noget spændt på hvordan vaflerne ville blive da min dej var meget tyk. Jeg var fristet til at fortynde med undlod og mums! Sikke et resultat. Dem laver vi helt sikkert igen.
Karina Baagø
Hvor dejligt, Elisabeth! Tak for din kommentar. 🙂
Kh Karina
Rikke
Hejsa!
Hvis man nu ligger syg og ikke har flere havregryn – kan man bruge noget andet i stedet?
Mvh.
Rikke
Karina Baagø
Hej Rikke
Du kan fint skifte den dl havregryn ud med noget af det andet mel. Det går ikke helt galt, når det kun er 1 dl.
God bedring!
Kh Karina
roxy
kan jeg bruge maizenamel istedet for majsmel
Karina Baagø
Jeg har ikke selv prøvet det af… Men Maizena er noget mere stivelsesholdigt end majsmel, så du vil nok få et andet resultat. Godt eller skidt ved jeg ikke…? 😉 Men jeg ville give det et forsøg.
Kh Karina
Helle
Kan de bages på belgisk vaffeljern?
rosa
Hej Helle
Hvis du lader dejen trække i 30 minutter, så vil du sagtens kunne bruge et belgisk vaffeljern
Med venlig hilsen
Rosa F. Jensen
Personlig assistent for Karina Baagø
Embla
Kam man bruge honning istedet for sukker?
Rosa, Personlig Assistent for Karina Baagø
Hej Embla
Der skal så lidt sukker i, at det kan den sagtens 🙂
Hilsen
Rosa
Personlig assistent for Karina Baagø
Embla Johanne Hansen
Kan man bruge æg istedet for chia-frø?
Embla
Kan dejen stå på køl et døgn?
Vh Embla
Rosa, Personlig Assistent for Karina Baagø
Hej Embla
Ja, den kan godt stå på køl i et døgn.
I forhold til om man kan bruge æg i stedet for chiafrø, så ved jeg det ikke. Opskriften er udviklet på chiafrø. Men ellers er der opskriften på julevafler, hvor du bare kan undlade julekrydderrierne https://www.karinabaagoe.dk/julevafler/
Hilsen
Rosa, Personlig assistent for Karina Baagø