Julevafler løfter en julebrunch eller weekendhygge til nye højder! Her får du dem i en glutenfri version. Lav dem i stedet for æbleskiver og lad julehyggen brede sig.
Her får du en lidt grovere version end de helt fine vafler. Og selvom de er søde, er de samtidig fuld af god næring og mæthed! Derfor passer de super fint til morgenmad eller brunch. Men det er ikke mere grove, end de sagtens kan bruges til den søde eftermiddagskaffe.
Bager du flere vafler, end der bliver spist, kan du fryse dem ned og bruge dem til den lille sult i en snæver vending.
Julevafler – Det skal du bruge
- 4 æg
- 2 dl glutenfri havregryn
- 2 dl fuldkornsrismel eller sorghum-mel
- 3 modne bananer (jo mere modne, jo bedre)
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. kardemomme
- 2 spsk. kanel
- 1 tsk. stødte nelliker
- 1 spsk. sukker
- 50 g smeltet smør eller kokosolie
- 3 dl rismælk (alternativt en anden plantemælk eller komælk)
Julevafler – Sådan gør du
Pisk æg luftigt med håndmixer.
Mos bananerne med en gaffel og vend dem i æggene sammen med resten af ingredienserne.
Lad dejen trække, mens vaffeljernet varmer op. Bag dem på dit vaffeljern.
Server de lune julevafler med appelsin marmelade og flormelis.
Find flere juleopskrifter uden gluten her…
Du kan finde alle mine juleopskrifter her.
Eller i bogen Glutenfrie Årstider, som også indeholder fif til at komme igennem årets højtider uden gluten.
Helle
Uhm, dem bliver jeg næsten nødt til at lave med det samme:-)
Dorte Danielsen
Hej
Lyder lækkert.
Skal det være rismælk, eller kan det være andet mælk…? Evt soya, mandel, havre osv..?
Jule hilsner fra Dorte
Karina Baagø
Hej Dorte
Det kan sagtens være en (hvilken som helst) anden slags mælk – brug bare det, du foretrækker. Jeg bruger rismælk, fordi det er det mest søde.
Kh Karina
Gitte
Jeg må ikke få bla. havregryn og sukker. Kan jeg bruge feks hirse- eller risflager, og søde med sukrin/birkesød?
Rosa F. Jensen Personlig Assistent for Karina Baagø
Det kan du godt. Det er ikke sikkert at du får helt samme resultat, men det burde være okay. Håber det lykkedes 🙂
Anneli Jauernik
Har købt bogen ‘knæk koden til glutenfrit brød’, blev opmærksom på den i din annonce på Instagram, tak for det. Har flere gange bagt rundstykker, havreboller og rugbrød. Alt smager fantastisk lækkert og er super luftige. Min mand spiser det også, han synes det er super godt. Endnu engang tak!