Glutenfri chiagrød med blåbær og et strejf af ingefær er noget af det, jeg kan spise til alle måltider!
Jeg er nok lidt kendt for at have utraditionelle madpakker med på kontoret… Og det sker også, at chiagrøden ryger med i madpakken i en snæver vending. Det er næsten som at have dessert med!
For nyligt lavede jeg en grød af chiafrø, som både Amalie og jeg havde med på madpakke. Grøden skal spises køleskabskold, og det er derfor en perfekt grød til madpakken på de gode solskinsdage. Den er ret fed, fordi jeg laver den på kokosmælk. Jeg har et ret spinkelt barn, som bruger meget energi i løbet af en dag, og hun kan godt tåle en fed chiagrød på madpakken. Og jeg selv spiser små portioner af den – den mætter godt.
Chiagrøden er også en nem og mættende morgenmad. Det er næsten som at spise dessert til morgenmad og som bonus er jeg mæt hele formiddagen!
Når du skal lave chiagrød på kokosmælk, er det afgørende, at du bruger en god kokosmælk. Grøden smager som kvaliteten på din kokosmælk er. Jeg har prøvet mange forskellige slags kokosmælk og min favorit er helt klart Santa Maria økologisk kokosmælk. Jeg bruger aldrig andet og vil hellere undvære chiagrød end at spise en med vandet eller dårlig smag.
Glutenfri chiagrød med blåbær, citron og ingefær
Det skal du bruge til glutenfri chiagrød:
4 portioner
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)*
- 35 g chiafrø
- 80 g frosne blåbær
- 1 tsk. vanillepulver eller vaniljesukker
- Revet skal af 1 øko citron
- 1 spsk. fintrevet frisk ingefær – eller mindre afhængig af, hvor glad du er for ingefær…
*Kokosmælken er basen i grøden. Derfor er det afgørende, at du vælger en god kokosmælk, som er cremet og har masser af smag. Vælger du en tynd og vandet kokosmælk, vil din grød også blive det.
Sådan gør du
Ryst dåsen med kokosmælk rigtig godt, så du er sikker på, at alle klumper er rørt ud.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål eller beholder og stil den på køl natten over. Chiafrø suger rigtig meget væske, så det bliver selv til en grød, imens du sover. Smart!
Det kan virkelig anbefales at tø et par jordbær op fra fryseren og mose dem med en gaffel til en tyk jordbærsovs. Spis det til grøden, så har du en ret fin og sund dessert.
Jeg spiser chiagrøden både til morgenmad, mellemmåltid og i madpakken.
Velbekomme!
Kh Karina
Karina
Hej Christina
Åh ja, der er mange spørgsmål i starten! 🙂
Opskriften er til 3-4 portioner. Chiafrø er i følge Monash University (hovedkilden til alle testresultater) low FODMAP op til 48 g. Og da portionen jo skal deles op i 3-4, burde chiafrø ikke give problemer.
Blåbær er low FODMAP op til 60 g og burde således heller ikke give problemer – heller ikke sammen med chiafrø.
Vær opmærksom på at kokosmælk også har begrænsning (120 g). Da jeg lavede opskriften var der ikke begrænsninger på kokosmælk (ind imellem re-tester de fødevarerne og får et andet resultat), men du har en pointe i, at opskriften nok når lige til grænsen af det tålelige FODMAP-indhold, når man lægger chia, blåbær og kokosmælk sammen. Jeg tror faktisk lige jeg ændrer portionsstørrelsen til 4 portioner frem for 3-4, så ingen kommer galt afsted. 😉
Jeg håber, det gav lidt afklaring? Ellers er du meget velkommen til at skrive igen!
Bedste hilsner
Karina