Pandekager er noget af det hyggeligste, man kan spise! Måske er det fordi pandekager aldrig er det der hurtige måltid, man spiser alene. Pandekager er altid forbundet med hygge og nærvær. Derfor er en pandekage i madkassen en super hyggelig hilsen til dit barn, der vækker ene af gode associationer.
Vi spiser ret mange pandekager hjemme hos os! Især til morgenmad. Det lyder måske lidt usundt, men det er faktisk sjældent, vi spiser helt almindelige pandekager med sukker og syltetøj. Vi laver alle mulige variationer til forskellige måltider. Vores absolutte yndlingspandekage til morgenmad er bananpandekager med kokos. Til frokost er jeg ret vild med rødbedepandekager med laks eller tunsalat. Men i ungernes madpakke hitter de her sunde havrepandekager lige for tiden.
Havrepandekager til madpakken eller morgenmad
Det her er en kæmpeportion (ca. 30 stk.), så du kan enten halvere den eller gøre som mig: fylde fryseren op med pandekager, der er nemme at tage op til madpakken.
- 2,5 dl havremel (kan laves ved at blende havregryn eller købes i nogle supermarkeder – se længere nede på siden)
- 1,5 dl glutenfri havreklid eller havregryn
- 1 dl rismel
- 1 tsk salt
- 3 tsk bagepulver
- 3 tsk vanillesukker
- 1 spsk rørsukker
- 4 mosede bananer (det er vigtigt, at de er helt modne – gerne overmodne!)
- 50 g smeltet smør (eller olivenolie)
- 2 æg
- 5 dl rismælk eller alm. mælk (evt. laktosefri mælk)
Pisk mælk, smør og æg sammen og tilsæt alle tørre ingredienser. Vend til sidst de mosede bananer i og steg små klatter på panden. Mine børn elsker, når de er helt små – så må man nemlig spise rigtig mange!
Hvis du laver dem i hyldeblomstsæsonen, må du endelig ikke snyde dig selv for denne udgave: hyldeblomstpandekager.
Velbekomme!
Skriv et svar