De glutenfrie chokoladevafler er en af mine ældre opskrifter, men den er absolut stadig i blandt favoritterne og så er super nemme og hurtige at lave.
Vi laver dem, når der virkelig skal hyggesmovses eller som en lækker dessert. Vaflerne er super lækre som de er, men for os er de allerbedst med en god vaniljeis og en lækker karamelsovs.
Psssst…. så de er både glutenfri og mælkefri <3
Glutenfri chokoladevafler
- 4 æg
- 80 g rørsukker eller kokossukker
- 50 g majsstivelse (Maizena eller et andet mærke)
- 150 g rismel, fuldkornsrismel eller sorghummel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g smeltet smør (brug kokosolie eller Naturli Smørbar for mælkefri version)
- 100 g smeltet chokolade 55% (Odense er min favorit)
Pisk æg og sukker luftigt med håndmixer. Tilsæt mel og bagepulver og til sidst smeltet smør og chokolade.
Bag vaflerne på pladen til de tykke belgiske vafler.
Spiser du ikke alle vaflerne (som om! Hvem ville ikke gøre det?? – Nå, men hvis nu det skulle ske en dag… :-)), kan de sagtens fryses og ligge som en lækker buffer i fryseren til travle tider. Faktisk er de ret lækre at hive op af fryseren og have med på tur.
Velbekomme!
Bitten
Kan de bages i alm vaffeljern eller som pandekager?
Karina Baagø
Hej Bitten
De kan sagtens bages som hjertevafler.
Kh Karina
Sandra
Hvor mange bliver der ud af en portion
Karina Baagø
Hej Sandra
Det kommer rigtig meget an på, hvilket vaffeljern, du har! 🙂 Jeg mener, at der bliver ca. 8 i vores vaffeljern.
Kh Karina