Chiagrød er en absolut favorit til morgenmad hjemme hos os! Og lige nu er det chiagrød med mango. Fordi den både mætter vildt godt og smager af luksus – hvis du altså giver chiafrøene de rigtige ingredienser. 🙂
I dag havde vi sådan en morgen, hvor ungerne dimsede rundt og ikke forstod, at vi skulle ud ad døren. Sådan en dag, hvor jeg bad dem om at tage tøj på, og 2 minutter senere spørger de: Hvad var det, jeg skulle?
Så i dag er også sådan en dag, hvor jeg blev bekræftet i, hvorfor jeg er min egen chef og arbejder hjemme. En af de mange grunde er, at morgenmaden blev skubbet, til resten af familien var ude ad døren, og der var ro. For så kunne jeg nemlig nyde min chiagrød og min kaffe! 🙂
Chiagrød med mango og lime
Portionen er forholdsvis stor og giver hjemme hos os morgenmad til 2 voksne i 2-3 dage.
- 1 dåse kokosmælk af god kvalitet (fx Santa Marias økologiske)
- 1 hel mango
- 1 lime
- 1 dl vand
- 45-50 g chiafrø
Skær alt frugtkød af mangoen og skræl lime. Blend mango og lime med kokosmælk og 1 dl vand. Tilsæt derefter chiafrø og rør godt rundt. Chiafrøene skal ikke blendes. Lad skålen stå i køleskabet natten over, og så er den klar til morgenmad.
Lime giver grøden en mere bitter smag, jo længere den står. Så du kan med fordel også bruge grøden som en dessert – og så blot lad den trække 2-3 timer. Så vil den være mere sød og knap så bitter.
Vi spiser vores chiagrød med toppings af frisk frugt, kakaonips, mandler eller hvad køkkenskabene gemmer af tørret frugt, som maven kan tåle.
Skriv et svar