Disse sunde bananmuffins er fast indhold i mine børn madpakker!
Det er en perfekt lille muffin med sødme uden masser af sukker. Til gengæld har jeg fyldt den lille muffin med masser af fuldkorn, gode fedstoffer fra nødder og olivenolie og ikke mindst mæthed – på den sjove måde!
Her får du en muffin, som passer perfekt i en barnehånd – lige til at tage med ud på legepladsen eller i skolegården – og som du med ro i maven kan komme i madpakken og vide, at dit barn får god energi fra sin madpakke.
Sunde bananmuffins – det skal du bruge til 10 stk.
- 3 æg
- 35 g kokossukker*
- 3-4 modne bananer (gerne meget modne)
- 1 dl yoghurt naturel eller planteyoghurt
- 1/2 dl olivenolie
- 70 g valnødder
- 100 g chokolade 70 %
- 55 g fuldkornsrismel eller quinoamel
- 120 g glutenfri havregryn
- 1 tsk. bagepulver
*Jeg bruger kokossukker, som giver mere stabil energi end almindeligt sukker. I mangel af kokossukker, kan rørsukker bruges eller du kan helt undlade sukker.
Sådan gør du
Mos bananerne med en gaffel og stil til side.
Hak chokoladen groft og stil til side.
Pisk æg og kokossukker sammen med en håndmixer, til det bliver luftigt.
Tilsæt resten af ingredienserne og vend det rund med en ske til det hele er fordelt.
Varm ovnen op til 175 grader.
Kom dejen i en muffinform af silikone eller metal. Smør formen, hvis den ikke slipper let normalt.
Bag dine sunde bananmuffins ved i 20-25 minutter.
Sådan opbevarer du dine sunde bananmuffins
Bananmuffins kan holde sig friske i køleskabet i 5-6 dage. Men du kan også sagtens fryse dem – det bliver de ikke dårligere af. Så lav endelig en stor portioner til fryseren, hvis du har bananer, som trænger til at blive brugt.
Find flere sunde opskrifter til madpakken her
Jeg har udgivet en hel bog med glutenfrie madpakkeopskrifter. Her finder du masser af andre sunde sager til den lille eller store sult, som giver både mæthed, masser af god smag og god stabil energi til en skole-, institutions-, eller arbejdsdag.
Køb Madpakker – uden gluten her.
Madpakken er fra Yummii Yummii.
Lene Risom
Super, tak for svar 😉 altid godt at få nogle fif, hvis vi nu på et tidspunkt skulle være så heldige at skulle ud at rejse med fly 😉
Fortsat god ferie !
Iben
Hej,
Kan man ikke undlade nødderne ? Kan de fryses ?
Mvh
Iben
Karina Baagø
Hej Iben
Du kan sagtens undlade nødderne – det foretrækker mine børn også, at jeg gør. 🙂
De kan sagtens fryses.
Alexandra
Kan man brug kikærter mel?
Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø
Hej Alexandra
Du kan sagtens bruge kikærtemel, men de bliver nok en smule mere kompakte, hvis du erstatter al rismelet med kikærtemel.
Ved gerne tilbage med resultatet:-)
Hilsen
Rosa F. Jensen
PA for Karina Baagø
Merete Nielsen
Kommer der kurser på Fyn?
rosa
Hej Merete
Lige nu er der ikke planlagt kurser på Fyn, men der er kurser i Silkeborg den 22. og 23. april. Læs evt. mere her:
https://www.karinabaagoe.dk/glutenfri-bageworkshop/
Hilsen
Rosa F. Jensen
Personlig Assistent for Karina Baagø
Shiela Egede
Hej Karina,
Jeg har netop som et af mine første glutenfrie projekter kastet mig over dine sunde bananmuffins med chokolade, det er dælme nogen lækre muffins.
Jeg undlod kokossukkeret, og de er vældig fine uden ekstra sukker.
Et sundere “kage” alternativ, som smager skønt.
Tusind tak for denne lækre opskrift, den er et hit her hos gemalen og jeg.
Jeg har netop set at du afholder bage kurser i glutenfrit.
Er der mulighed for en lidt mindre kostelig måde at lære at bage glutenfrit.
Evt. online kurser eller en anden elektronisk platform.
hvor man så må prøve at bage på egen hånd.
Venlige Hilsner
Shiela Egede
Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø
Hej Shiela
Mange tak for din kommentar. Hvor er det dejligt at høre, at gemalen og dig er glade for opskriften. Perfekt at den fungerer for jer uden kokossukker:-)
Som alternativ til mine fysiske bagekurser, som jeg afholder rundt om i landet, så kan du melde dig ind i min meldlemsklub, hvor jeg bl.a. afholder online workshops sommetider med forskellige gæsteværter og hvor du efter 6 måneders medlemsskab får adgang til mit online bagekursus, hvor du lærer at bage efter strukturmetoden trin for trin. Du kan læse mere om medlemsklubben og eventuelt tilmelde dig her: https://www.karinabaagoe.dk/klub/
Hilsen
Rosa