Hirsegrød. Smag lige på det…
Nej vel… Ordet giver ikke særligt gode associationer!
Men ikke desto mindre er denne opskrift en af mine yndlingsgrød til morgenmad! Især med rabarberkompot og en smørklat.
Grøden er fyldig og mættende og kan spises til alle måltider. Jeg kan bedst lide den til morgenmad – og varierer med mange forskellige slags topping.
Frisk frugt, kanelsukker, rosiner (kog dem evt. med grøden), smørklat, en klat skyr eller yoghurt eller frosne bær fra fryseren er nogle af mine favorit toppings til hirsegrøden.
TIP
Jeg blander altid en stor portion frø og kerner og opbevarer i køkkenskabet. Så er hirsegrøden nem at lave om morgenen! Hvis jeg først skal stå og blande 4-5 slags frø og kerner og koge det til grød om morgenen, kommer det ikke til at ske. Når de er blandet på forhånd, skal der kun lige vand over, og så koger grøden, imens jeg er i bad.
Opskrift på fyldig glutenfri hirsegrød
Det skal du bruge til 1 portion:
- 2 spsk. hel hirse
- 1 spsk. alm. quinoa
- 1 spsk. sort quinoa (har du kun én slags quinoa, bruger du bare det)
- 1 spsk. boghvedekerner
- 1 spsk. hørfrø
Ialt 1 dl.
- 3 dl vand
- salt
Hirsegrød – sådan gør du
Kom 1 dl kerner i en gryde med 3 dl vand og lad det simre i 15 minutter. Lad grøden trække 10-20 minutter derefter, rør rundt og smag til med salt.
Har du ikke de frø og kerner, der står i opskriften, kan du sagtens bruge nogle andre eller lidt flere af dem, du har. Jeg vil anbefale altid at komme hirse i grøden, da de giver en god afrundet smag og gør grøden blev og cremet.
Opskriften er udviklet af …
Karina Baagø, der siden 2016 har arbejdet professionelt med glutenfri opskriftudvikling, undervisning og rådgivning.
Måske vil du også synes om…
- [Opskrift] Cremet chiagrød med blåbær og ingefær
- [Opskrift] Lækre, luftige glutenfri rundstykker
- [Opskrift] Glutenfri morgenmadsvafler
Skriv et svar