Glutenfri femkornsgrød er en af mine yndlingsopskrifter til hverdagsmorgenmad!
Den er mættende og kan varieres i det uendelige med forskellige toppings.
En rabarberkompot og sprød granola fra Glutenfri Morgenmad er nogle af mine favorittoppings, men ofte bliver det lidt yoghurt, frisk æble og mandler, hvis granolaglasset er tomt.


Opskriften er fra bogen Glutenfri Morgenmad.
TIP
Jeg blander altid en stor portion frø og kerner og opbevarer i et stort glas. Så er grøden rigtig nem at lave om morgenen fremfor at skulle blande alle de forskellige korn hver gang.
Opskrift på glutenfri femkornsgrød
Det skal du bruge til 1 portion
- 2 spsk. hel hirse
- 1 spsk. alm. quinoa
- 1 spsk. sort quinoa (har du kun én slags quinoa, bruger du bare det)
- 1 spsk. boghvedekerner
- 1 spsk. hørfrø
(kernerne skal tilsammen være ca. 1. dl) - 3 dl vand
- ½ tsk. salt
Sådan gør du
Skyld kornene, hvis det er angivet på pakken.
Kom alle ingredienser i en gryde og lad det simre i 20 minutter. Sluk for varmen til gryden og lad grøden trække i gryden under låg i 10-20 minutter. Rør rundt og smag til med salt. Er grøden blevet for tør eller kompakt, kan du røre mere vand i.
Har du ikke de frø og kerner, der står i opskriften, kan du sagtens bruge nogle andre eller lidt flere af dem, du har. Jeg vil anbefale altid at komme hirse i grøden, da de giver en god afrundet smag og gør grøden blev og cremet.

Skriv et svar