Glutenfri knækbrød er hurtigt og nemt at lave i forhold til glutenfrit brød. Og det kan faktisk være mindst lige så lækkert!
Her får du en lækker version af glutenfri knækbrød med flagesalt og sesamfrø på toppen. Ikke bare et kerneknækbrød – men et rigtigt knækbrød!
Opskriften er fra bogen Madpakker – uden gluten, hvor du også finder min yndlingsopskrift på kanelknækbrød og masser af andre lækre opskrifter til en nem, sund – og ikke mindst lækker madpakke!
Opskrift på glutenfri knækbrød
Her får du en opskrift, som både smager og ser ud som et rigtigt knækbrød!
Denne opskrift på glutenfri knækbrød har et højt indhold af fuldkorn fra havre og fuldkornsrismel. Det betyder, at du kan bruge den som en sund snack eller et hurtigt mellemmåltid uden at gå på kompromis med at spise god og sund mad.
Det skal du bruge
2 dl lunken vand
25 g gær
1 spsk. mørk sirup
2 tsk. salt
50 g blødt smør
80 g glutenfri havregryn
90 g glutenfri havremel
145 g fuldkornsrismel
60 g majsmel
Til drys:
sesamfrø
flagesalt
Glutenfri knækbrød – Sådan gør du
Rør gær ud i det lune vand og tilsæt sirup og salt. Bland mel og havregryn sammen og ælt det i dejen skiftevis med det bløde smør.
OBS: Der kan være stor forskel på, hvor meget mel suger – fra mærke til mærke, og fra sæson til sæson. (Det er charmen ved at arbejde med naturlige råvarer. 😉) Derfor skal du måske justere melmængden lidt. Er din dej meget tørt og smuldrende, skal formentlig bruge mindre mel eller lidt mere vand. Du skal kunne samle dejen til en sammenhængende klump.
Rør dejen godt sammen og stil den på køl i 1 time.
Rul dejen ud i en tykkelse på 2-3 mm og stik knækbrød ud i cirkler på ca. 9-10 cm i diameter. Du kan bruge en skål eller en kageudstikker. Stik et hul i midten af dine knækbrød.
(Dette sikrer at hele knækbrødet kan bages jævnt. Er der ikke hul i midten, vil dine knækbrød blive for mørke i kanten, når midten er bagt).
Læg knækbrødene på en bageplade og drys eller tryk flagesalt og sesamfrø på den øverste side af knækbrødene.
Forvarm ovnen til 220 grader og bag dine glutenfri knækbrød i ca. 8-12 minutter, til de er en smule gyldne i kanten.
Tager du knækbrødene ud af ovnen for tidligt, vil de ikke være sprøde. Du kan altid sætte dem ind igen og bage dem i længere tid, indtil de opnår sprødheden. Også selvom de er kølet af.
Opbevar dine glutenfri knækbrød i en tætlukket beholder ved stuetemperatur.
Lyst til flere opskrifter?
Har du lyst til at prøve flere opskrifter fra Karina Baagø, kan du finde mange lækre opskrifter til farten, madpakken til store og små eller bare til et mellemmåltid i bogen Madpakker – uden gluten.
Du kan også prøve…
- Sunde bananmuffins – perfekte til madpakken!
- Luftige glutenfri chokoladeboller – hele familiens favorit
- Knækbrød med linsemel fra Linser For Livet
Hanne Johansen
Hej
Det ser lækkert ud .Tror du jeg kan erstatte smør med olivenolie og undlade sirup?
Da jeg spiser anti inflamatorisk.
VH
Hanne
rosa
Hej Hanne
Du vil godt kunne undlade sirup. Jeg har ikke forsøgt at lave dem med olivenolie, men umiddelbart vil jeg tro at det godt kan lade sig gøre 🙂
Hilsen
Rosa, Team Glutenfri <3
Malene
Hejsa!
Måske overser jeg blot informationen, men hvor mange knækbrød bliver der ca. af denne portion?
Mvh. Malene
Karina Baagø
Hej Malene
Det kommer meget an på størrelsen… Jeg har skrevet 30-50 stk. i bogen. 🙂
Kh Karina