• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Karina Baagø
  • Velkommen
  • Shop
  • Bagekurser
    • Online bagekursus
    • Professionelle
  • Opskrifter
  • Artikler
  • Gratis
    • Omregningstabel
    • Nyhedsbrev
    • Top 10 spørgsmål fra bageworkshops
  • Kontakt
    • Om Karina Baagø
    • Kontakt
    • Medierne
    • Erhverv
    • Handelsbetingelser

Glutenfri Chokoladeboller

  • Del på Facebook59

Glutenfri chokoladeboller – dette er min datters absolutte yndlingsopskrift! Eller var i hvert fald i flere år, indtil der kom flere glutenfrie opskrifter på repertoiret.

Dette var også en af de første opskrifter, jeg udviklede efter Strukturmetoden® – og selvom min datter ikke var særlig gammel, tror jeg faktisk, hun husker den fødselsdag, hvor jeg havde knækket koden til de glutenfrie boller, som vi med stolthed kunne præsentere for alle fødselsdagsgæster!

glutenfri chokoladeboller

Glutenfri chokoladeboller

Opskriften giver 12 store boller – eller lidt flere lidt mindre.

  • 6 dl håndlunt vand, mælk eller plantemælk
  • 50 g gær
  • 3 spsk FiberHusk (den gule)
  • 3 dl fuldkornsrismel (alternativt sorghum-mel)
  • 1 dl majsmel
  • 1 dl boghvedemel
  • 2 dl majsstivelse (Maizena eller et andet mærke)
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 50 g smeltet smør (eller 1/2 dl. olivenolie)
  • 180 g hakket chokolade (fx Odense 55%)

Sådan rører du dejen til glutenfri chokoladeboller

Start med at lune mælk, vand eller plantemælk, så det bliver lillefingervarmt. Rør gær ud i væsken og tilsæt derefter fiberHUSK, imens du rører kraftigt på røremaskine, så det danner en meget tyk gelémasse (Strukturmetoden®). Gelémassen skal have en konsistens, så den ikke hænger fast på din finger, når du lader den hvile på massen.

Lad gelémassen hvile i 10 minutter. Smelt imens smør, hak chokoladen og bland resten af de tørre ingredienser sammen – undtaget chokolade.

Tilsæt de tørre ingredienser lidt ad gangen og rør dejen ved lav hastighed indtil alt (undtaget chokolade) er tilsat. Skru op for hastigheden og rør 7-8 minutter mere ved høj hastighed og tilsæt til allersidst den hakkede chokolade.

Lad dejen hæve et lunt sted i 30-40 min. Sæt derefter bollerne på en bageplade med en ske eller tag olie på hænderne og form dem runde. Du må gerne arbejde med dejen – Strukturmetoden® gør, at den nok skal rejse sig igen, hvis den falder lidt sammen.

Lad bollerne hæve 20 minutter mere på bagepladen.

Varm ovnen op til 230 grader varmluft og bag de glutenfri chokoladeboller i 20-30 minutter, indtil de lyder helt hule, når man banker dem under bunden.

glutenfri chokoladeboller

Server de glutenfri chokoladeboller…

Vent med at skære bollerne over til de er helt kølet af – selvom det er svært. 🙂

Spis bollerne nybagte med en varm kop kakao eller kaffe. Og frys dem ned, som ikke bliver spist samme dag.

  • Del på Facebook59

Skrevet i: Glutenfri Morgenmad og Brunch, Glutenfrit Brød, Kager og søde sager Tags: Uden rismel

Karina Baagø

Karina Baagø står bag universet om glutenfri mad, opskrifter og glutenfrit brød

Hej, jeg hedder Karina og jeg brænder for bedre glutenfri mad og jeg elsker at bage et lækkert glutenfrit brød!

Da jeg blev mor til et barn med glutenintolerance, blev det vigtigt for mig at kunne lave mad af glutenfrie råvarer, som hele familien kunne spiser. Det blev startskuddet til mit glutenfrie univers, som du finder her på siden.

Måske du også kan lide…

  • Glutenfri hveder
  • Sunde glutenfri bananmuffins
  • Glutenfri sandwichbrød – perfekte til madpakken
Previous Post: « Hjemmelavede jordbæris med hvid chokolade
Next Post: Erstatning for fiberHUSK – Hvad kan jeg bruge i stedet for? »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Karina BaagøKarina

    26. oktober 2018 kl. 09:44

    Hej Berit
    Tak for sin søde besked!
    Du kan sagten bare bruge vand i stedet for yoghurt. Det er en gammel opskrift og jeg bruger selv kun vand, når jeg laver den nu. 🙂
    Kh Karina

    Svar
  2. Karina

    2. maj 2019 kl. 14:24

    Vi har som regel ikke yoghurt i huset. Men altid skyr. Kan det bruges??

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      5. maj 2019 kl. 21:16

      Jeg ville blot bruge vand. Det gør jeg faktisk altid selv. 🙂 – Og de bliver så fine bare med vand.
      Kh Karina

      Svar
  3. Maja

    19. juli 2019 kl. 17:29

    1000 tak for den lækre opskreft til glutenfri chokolade boller nøj hvor er de bare gode

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      5. august 2019 kl. 13:36

      Hej Maja
      Tusinde tak for din besked! Jeg er rigtig glad for at høre, at bollerne blev gode! 🙂
      Bedste hilsner,
      Karina

      Svar
  4. Karina BaagøKarina Baagø

    5. august 2019 kl. 13:41

    Hej Kathrine
    Ja, det er lidt en jungle at finde rund i. Det allervigtigste er, at du lytter til din mave og hvordan du har det med forskellige madvarer. For det er i min optik det, der er diætens formål; at hjælpe dig til at finde ud af, hvad netop du kan tåle.
    Med hensyn til brød, kommer det jo helt an på, hvad brødet er lavet af. Så du skal se på ingredienserne og så se på, hvor meget der kan spises af dem hver for sig.
    De fleste af brødene her på siden kan du fint spise et par skiver af og stadig være inden for low FODMAP grænsen.
    Jeg håber, det var en lille smule hjælp. 🙂
    Bedste hilsner,
    Karina

    Svar
  5. Maria Johanne frederiksen

    29. juli 2020 kl. 13:23

    Hej Karina
    Kan man erstatte majsmel og majsstivelse med andre produkter der ikke er GMO? Mvh. Maria

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      17. august 2020 kl. 12:36

      Hej Maria
      Jeg har lige svaret på din kommentar på pizza-siden, men du får det også lige her. 🙂
      Ja, det kan du helt sikkert! Majsmel kan du fx erstatte med quinoamel eller soghummel og majsstivelse kan du fx erstatte med tapiokastivelse eller kartoffelmel.
      God fornøjelse!
      Kh Karina
      Ps. Jeg bruger altid økologisk mel, som ikke burde være gmo.

      Svar
      • Camilla

        11. juni 2024 kl. 12:53

        Hejsa. Kan man lave dem uden røremaskine?

        Svar
        • Karina BaagøKarina Baagø

          12. juni 2024 kl. 08:50

          Hej Camilla
          Brødet bliver klart bedst med en røremaskine, men du kan godt bruge en håndmixer i stedet for. Brug piskerisene til fiberHUSK og vand og skift derefter til dejkroge, når du skal røre mel i. Så skal det nok blive helt fint. 🙂
          Kh Karina

          Svar
  6. Sarah

    14. august 2020 kl. 19:33

    Hej Karina
    Kan det passe at al chokoladen er smeltet efter 7-8 min i røremaskinen? Dejen er til hævning nu, er spændt på at smage dem
    Mvh Sarah

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      17. august 2020 kl. 12:29

      Hej Sarah
      Ja, det kan godt passe – afhængig af temperaturen på din dej, i rummet og hvor varm din røremaskine bliver. Løsningen kan være at komme chokoladen i efter du har æltet og så blot lige ælte chokoladen ind i dejen.
      Jeg håber, de blev gode på trods af smeltet chokolade! 🙂
      Kh Karina

      Svar
  7. Ellen Rasmussen

    21. januar 2021 kl. 09:13

    Hej Karina

    Kan fiber husk erstattes af noget andet, eller hvad sker hvis det udelades?

    Mvh Ellen

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      22. januar 2021 kl. 14:52

      Hej Ellen
      FiberHUSK er basen i brødet – det som giver brødet den gode krumme, luftige og sammenhængende struktur. Så du kan desværre ikke udskifte det eller erstatte det med noget andet i mine opskrifter. Jeg håber, du finder nogle gode opskrifter uden fiberHUSK et andet sted. 🙂
      Kh Karina

      Svar
      • Ellen Rasmussen

        23. januar 2021 kl. 11:28

        Tak for svar. Jeg har fundet FiberHusk i Brugsen, så nu har jeg det.

        Mvh
        Ellen

        Svar
  8. Jette

    2. april 2021 kl. 07:49

    Hej
    Hvis man ikke tåler maj heller, kan man så bruge noget andet – pofiber fx?
    Mvh
    Jette

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      9. april 2021 kl. 11:10

      Hej Jette
      Beklager mit sene svar! Du kan sagtens bruge noget andet end majs, men pofiber er ikke egnet, da det er meget mere fiberrigt og vil give en anden konsistens. I stedet for majsstivelse kan du bruge kartoffelmel. Og i stedet for den ene dl majsmel, kan du i princippet bruge én af de andre meltyper: boghvede, sorghum-mel eller havremel.
      Kh Karina

      Svar
  9. Michelle

    23. september 2021 kl. 09:00

    Den opskrift må jeg teste med det samme! Det lyder lækkert. Hvis nu jeg gerne vil lave et par rosinboller, kan jeg så ikke bare bruge samme opskrift og erstatte chokoladen med rosiner?

    Svar
    • Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø

      18. november 2021 kl. 11:32

      Hej Michelle

      Du kan sagtens erstatte chokoladen med rosiner eller nødder. Håber de bliver lækre og velbekomme:-)

      Svar
  10. Jeanette

    10. januar 2022 kl. 19:18

    Øv æv øv har lige bagt chokolade bollerne for første gang. Men efter blot 20 minutter er de blevet helt brændt. Kan det virkelig passe du kan bage dem som beskrevet i opskriften 20-30 min. V. 230 gr.?

    Svar
    • Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø

      12. januar 2022 kl. 09:38

      Hej Jeanette

      Hvor ærgerligt med brændte boller. Bagetid er altid vejledende, da der er enormt stor forskel på ovne. Det lyder som om at du skal prøve med lidt lavere temperatur og lidt kortere bagetid, hvis du har mod på at give dem et andet forsøg.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Footer

glutenfri hveder

Glutenfri hveder

Glutenfri hveder med smag af kardemomme og masser af koldt smør! Bag lækre glutenfri hveder til Store bededag, som hele familien kan samles om – så ingen skal snydes!

sunde bananmuffins glutenfri

Sunde glutenfri bananmuffins

Disse sunde bananmuffins er fast indhold i mine børn madpakker! Det er en perfekt lille muffin med sødme uden masser af sukker. Til gengæld har jeg fyldt den lille muffin med masser af fuldkorn, gode fedstoffer fra nødder og olivenolie og ikke mindst mæthed – på den sjove måde! Her får du en muffin, som…

Læs mere

Grove glutenfri sandwichbrød bagt med Strukturmetoden

Glutenfri sandwichbrød – perfekte til madpakken

Glutenfri sandwichbrød – Perfekt til madpakken, morgenmad eller mellemmåtid. De er luftigt, mættende og virkelig velsmagende! Få opskriften her.

 

Copyright © 2025 Karina Baagø on the Foodie Pro Theme

  • 59