• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Karina Baagø
  • Velkommen
  • Shop
  • Bagekurser
    • Online bagekursus
    • Professionelle
  • Opskrifter
  • Artikler
  • Gratis
    • Omregningstabel
    • Nyhedsbrev
    • Top 10 spørgsmål fra bageworkshops
  • Kontakt
    • Om Karina Baagø
    • Kontakt
    • Medierne
    • Erhverv
    • Handelsbetingelser

Glultenfri femkornsgrød

  • Del på Facebook

Glutenfri femkornsgrød er en af mine yndlingsopskrifter til hverdagsmorgenmad!

Den er mættende og kan varieres i det uendelige med forskellige toppings.
En rabarberkompot og sprød granola fra Glutenfri Morgenmad er nogle af mine favorittoppings, men ofte bliver det lidt yoghurt, frisk æble og mandler, hvis granolaglasset er tomt.

glutenfri flerkornsgrød fra bogen glutenfri morgenmad
Forsiden på bogen Glutenfri Morgenmad af Karina Baagø

Opskriften er fra bogen Glutenfri Morgenmad.

Køb bogen her

TIP
Jeg blander altid en stor portion frø og kerner og opbevarer i et stort glas. Så er grøden rigtig nem at lave om morgenen fremfor at skulle blande alle de forskellige korn hver gang.

Opskrift på glutenfri femkornsgrød

Det skal du bruge til 1 portion

  • 2 spsk. hel hirse
  • 1 spsk. alm. quinoa
  • 1 spsk. sort quinoa (har du kun én slags quinoa, bruger du bare det)
  • 1 spsk. boghvedekerner
  • 1 spsk. hørfrø
    (kernerne skal tilsammen være ca. 1. dl)
  • 3 dl vand
  • ½ tsk. salt

Sådan gør du

Skyld kornene, hvis det er angivet på pakken.

Kom alle ingredienser i en gryde og lad det simre i 20 minutter. Sluk for varmen til gryden og lad grøden trække i gryden under låg i 10-20 minutter. Rør rundt og smag til med salt. Er grøden blevet for tør eller kompakt, kan du røre mere vand i.

Har du ikke de frø og kerner, der står i opskriften, kan du sagtens bruge nogle andre eller lidt flere af dem, du har. Jeg vil anbefale altid at komme hirse i grøden, da de giver en god afrundet smag og gør grøden blev og cremet.

Billede af hirsegrød - en fyldig glutenfri grød
  • Del på Facebook

Skrevet i: Glutenfri Grød, Glutenfri Morgenmad og Brunch Tags: Glutenfri, laktosefri, Morgenmad, mælkefri, Uden rismel

Karina Baagø

Karina Baagø står bag universet om glutenfri mad, opskrifter og glutenfrit brød

Hej, jeg hedder Karina og jeg brænder for bedre glutenfri mad og jeg elsker, når jeg kan tage et lækkert glutenfrit brød ud af ovnen!

Da jeg blev mor til et barn med glutenintolerance, blev det vigtigt for mig at kunne lave mad af glutenfrie råvarer, som hele familien kunne spise. Det blev startskuddet til mit glutenfrie univers, som du finder her på siden.

Måske du også kan lide…

  • Brunchpandekager med kokos og blåbær
  • Bagt havregrød med blommer og mandelchrunch (glutenfri)
  • Debatten om ultraforarbejdet mad
Previous Post: « Laksesalat på salatbund – En rigtig nem forret
Next Post: Glutenfri pitabrød »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Copyright © 2025 Karina Baagø on the Foodie Pro Theme