Pandekager med hyldeblomst er den ultimative sommermad!
Jeg elsker sommeren og alle dens dufte og smage! Og min yndlings morgenmad lige for tiden er de her lækre glutenfrie brunchpandekager. De er lette og søde og har den dejligste smag af hyldeblomst og sommer.
I weekenden spiste vi dem til morgenmad i haven imens solen bagte og temperaturen sneg sig langt op over 25 grader. Det er den danske sommer, når den er bedst!
Pandekager med hyldeblomst – Glutenfrie
Her får du en lækker opskrift på brunchpandekager med hyldeblomst.
Opskriften giver ca. 30 små pandekager. Det passer til ca. 4 personer som eneste morgenmad.
Brug opskriften til en lækker sommerbrunch eller spis resterne kolde som mellemmåltid eller i madpakken.
Det skal du bruge til glutenfri pandekager med hyldeblomst:
- 50 g smeltet smør
- 2 æg
- 5 dl plantemælk eller alm. mælk
- 2,5 dl glutenfri havremel
- 1,5 dl glutenfri havregryn
- 1 dl fuldkornsrismel eller sorghum-mel
- 1 tsk. salt
- 3 tsk. bagepulver
- 3 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. rørsukker
- 4 meget modne bananer (det er vigtigt, at de er helt modne – gerne overmodne!)
- Ca. 10 hyldeblomstkviste
Sådan gør du:
Rør mælk, smør og æg sammen med håndmixer.
Tilsæt alle tørre ingredienser og rør dem sammen.
Mos bananerne og vend dem i dejen med en ske eller dejskraber.
Varm panden op ved middel varme.
Læg små klatter dej panden og klip hyldeblomst i klaser, som passer i størrelse til pandekagerne.
Læg en hyldeblomstklase i hver pandekage, inden du vender eller oversiden bliver bagt. Vend pandekagerne, så hyldeblomsterne bliver bagt ind i pandekagen.
Tenna Bruun Nielsen
Jeg har en søster der har gluten allergi, det har interesseret mig i at prøve nye ting
.