Hjemmelavede jordbæris hitter på de varme sommerdage, hvor is-forbruget ryger i vejret!
Hvert år har jeg en forestilling (lad os bare kalde det en drøm…) om at jeg fylder fryseren med lækre, sunde is lavet af frugt og måske endda også en enkelt grønsag… Og at mine unger elsker dem, så vi ikke behøver at hamstre Sun Lolly, når de er på tilbud til en 10’er.
Drømmen er bare ikke gået i opfyldelse endnu.
Af en aller anden grund (sandsynligvis flere grunde… ;-)) er det heller ikke børnenes drøm! Og åbenbart langt fra virkeligheden og hverdagen som jo, når vi skal være helt ærlige, også rummer alt andet end romantiske sommerdage, hvor man står i sin blomstrede sommerkjole med sol på kroppen og fabrikerer sunde og velsmagende is uden tilsætningsstoffer.
Sådan er hverdagen i hvert fald ikke her…
Sidste år fik jeg så den indskydelse at overtrække den hjemmelavede jordbæris med hvid chokolade i håb om, at børnene fik julelys i øjnene af mine kreationer. Og jordbærisen blev bestemt også godkendt med hvid chokolade omkring. Men desværre med det resultat, at Benedikte nu kun vil spise hjemmelavede is med chokolade! Så der skød jeg vist mig selv i foden…
Så i stedet for at kæmpe for, at børnene skal spise mine sunde is, nyder jeg nu selv at jeg har nu har en opskrift, der er virkelig simpel og kan laves hurtigt, smager godt og frisk og faktisk tilfredsstiller min søde tand uden at være tilsat mange e-numre og alt for meget sukker.
Ofte glemmer vi, at vi ikke behøver at gå efter det sundeste alternativ (for det er ofte urealistisk), men blot et sundere alternativ. Og det er disse is hjemme hos os.
Hjemmelavede jordbæris med hvid chokolade
Antal: 8 stk. Jeg har brugt en isform fra IKEA.
- 250 g jordbær (friske eller frosne)
- 1 dåse kokosvand, men kun vand-delen*
Du kan godt vælge at bruge en blanding af kokosvand og -fedt, hvis de ikke er skilt ad i dåsen. Så bliver isen bare lidt mere cremet, hvilket også er lækkert! - 1 tsk. vaniljepulver eller vaniljesukker
- 150 g hvid chokolade
*Den tykke del af kokosmælken, kan du piske og bruge i stedet for flødeskum. Måske til en frugtsalat med sommerbær, til din morgengrød eller sprøde chiavafler…
Sådan gør du
Blend jordbær, kokosvand og vanilje til en ensartet masse. Hæld dem i isforme og frys.
Når isene er frosset (det tager 3-5 timer afhængig af din fryser og isenes størrelse) smeltes den hvide chokolade og isene dyppes forsigtigt i chokoladen. Lad chokoladen dryppe af, hvis du kun ønsker et tyndt lag.
God fornøjelse!
A-M Laursen
Hej
Isen lyder rigtig lækker, men hvor køber jeg kokosvand på dåse?
Tusind tak for velsmagende opskrifter:)
Mvh AL
Karina Baagø
Hej AL
Jeg ved ikke, om du kan købe kokosvand på dåse. Jeg bruger almindelig kokosmælk fra dåse, hvor jeg kun bruger vand-delen og undlader kokosfedtet. Det kræver dog, at det er en dåse, hvor fedt og vand er adskilt.
Kh Karina