Disse glutenfri bananmuffins er så lækre, at alle vil elske dig for dem!
Og så er de uden gluten og mælk, så alle kan være med.
Nyd dem til en god kop kaffe, tag dem med i frokoststuen eller på skovturen.
Opskrifter er fra bogen Kager du kender – bare glutenfri.
Det skal du bruge til glutenfri bananmuffins
12 stk.
- 2-3 meget modne bananer
- 3 æg
- 120 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 100 g. fuldkornsrismel
- 40 g majsstivelse
- 1,5 tsk. bagepulver
- 0,75 dl olivenolie
- 100 g mørk chokolade (50-70 %)
Sådan gør du – Glutenfri Bananmuffins
Mos bananerne med en gaffel og stil til side.
Pisk ær, sukker og vaniljesukker luftigt med håndmixer i 3-4 minutter, indtil det er hvidt og luftigt.
Bland fuldkornsrismel, majsstivelse og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassen med en ske eller dejskraber. Vend også olivenolien i.
Vend til sidst de mosede bananer i
Bland rismel, majsstivelse og bagepulver sammen og vend det i æggemassen med en ske eller en dejskraber.
Vend til sidst de mosede bananer i.
Fyld dejen i 12 muffinforme. Hak chokoladen groft og fordel den i toppen af de 12 muffins.
Bag dine glutenfri bananmuffins ved 180 grader i 15-20 minutter.
Opskriften er udviklet af…
Opskriften er udviklet af Karina Baagø, som har specialiseret sig i glutenfri brød og kage. Karina har udviklet Strukturmetoden® – en banebrydende metode til glutenfrit brød.
Siden 2016 har hun arbejdet professionelt med glutenfri opskriftudvikling og bagekurser.
Karina er forfatter til bøgerne Knæk Koden til Glutenfrit Brød og Glutenfrie Årstider, hvor du finder et væld af lækkert glutenfri brød og kage.
Flere opskrifter? Prøv disse…
- [Opskrift] Glutenfri Citronmåne
- [Opskrift] Glutenfri Chokoladeboller
Kirsten Hansen
Hej Karina
Jeg har Sukrin Gold i køkkenskabet.
Kan jeg bruge det i stedet for rørsukker?
Skal det være samme mængde?
Hilsen
Kirsten
Karina
Hej Kirsten
Jeg har faktisk ikke så meget erfaring med Sukrin. Men mit bud er, at du bare kan bruge det i samme mængde. Jeg ville godt turde at give det et forsøg.
Pøj pøj. 🙂
Kh Karina
Lene Risom
Super gode muffins !
Karina
Ja, ik. Jeg er også selv ret vild med dem.
Ida Marie
Hej Karina,
Muffins’ne er nu i ovnen og det dufter dejligt! men men… som altid opstår det samme problem for mig med at chokoladen falder til bunds, og resultatet bliver en (lækker) muffin med chokoladebund, i stedet for chokolade i hele kagen… nogen tips til hvordan jeg undgår dette?
Vh Ida
Karina
Hej Ida
Hmm… Det må jo være fordi chokoladen er for tung. Sker det også, hvis du hakker den i mindre stykker? Jeg synes ikke lige selv, jeg har oplevet problemet med denne opskrift…
Kh Karina
Inge Juhl
Hvis du vender fyld, som fx chokolade, i melblandingen er tendensen til at fyldet lægger sig i bunden reduceret..
Karina Baagø
Tak for tippet! 🙂
Karen
Sikke en skøn blog du har Karina! Tusind tak for din inspiration og generøsitet! 🙂
Har lige fundet den, og har ellers levet glutenfrit i 11 år – haha. Jeg har ikke rigtig haft overskud til at bage i mange år, men nu vender det langsomt tilbage, og dine opskrifter ser vanvittigt lækre og overskuelige ud!
Har du nogle anbefalinger til en god røremaskine? Kan se det er et ret vigtigt redskab, som jeg må ud og investere i.
Ellers vil jeg bare fortælle, at jeg har haft gode erfaringer med at vende chokoladestykker, frugt eller andet, som skulle i dejen, i noget af den mel der skal i. Evt lade de hakkede stykker chokolade lige blive en anelse bløde og fugtige ved at holde dem i ganske få sek. under den varme hane i en sigte, og så hurtigt vende i mel. På den måde synker de ikke så hurtigt til bunds.
Karina
Hej Karen
Tak for din søde besked og fif! Dejligt at du har fundet herind. 🙂
Jeg anbefaler ikke en bestemt røremaskine, men hvis du skal bage glutenfrit brød, kræver det en god og kraftig maskine. Det kan fx være Ankarsrum eller Kenwood – eller Bjørn, som dog er en højere prisklasse. Men der er bestemt også andre mærker, der kan klare arbejde. Så jeg ville gå ind i en butik og se udvalget. Det er nemlig meget smag og behag. 🙂
Kh Karina
Marina
Hej Karina!
Falder muffins lidt sammen, når de er afkølet? Det er sket for mig.
Karina Baagø
Hej Marina
Ja, de kan desværre godt falde lidt sammen, så de ikke er helt så høje. Kagen skulle dog stadig være god nok. 🙂
Kh Karina
Lida
Hej Karina
Tak for opskriften.
Det blev så lækkert
Mange hilsner
Lida
Karina Baagø
Hej Lida
Tusinde tak for din kommentar! Det er jeg glad for at høre! 🙂
Kh Karina
Signe
Hejsa, kan de fryses ned? Mvh Signe
Karina Baagø
Ja, det kan de sagtens!
Kh Karina
Louise
Tror du del vil gå som bradepandekage?
Karina Baagø
Hej Louise
Det tror jeg sagtens, du kan! Jeg ved dog ikke lige, hvor stor en bradepande, der er dej til, men det kan du jo se, når du har lavet dejen. 🙂
KH Karina
Jasmin
Hej, kan man fryse dem ned?
Mvh Jasmin
Karina Baagø
Hej Jasmin
Nu er de nok spist… 😉 Men de kan sagtens fryses!
Kh Karina
Maria
Virkelig virkelig lækre!
Karina Baagø
Tusinde tak, Maria! 🙂
Michelle Bjerre Hansen
Hvor er de lækre! Smager virkelig godt! Hvor længe kan de holde sig friske, og skal de opbevares på køl?
Karina Baagø
Hej Michelle
Hvor dejligt, du kan lide dem! 🙂 jeg ville nok opbevare dem på køl, hvis de skal holde flere dage. Der vil jeg til gengæld tro, de kan holde sig 4-5 dage. Og ellers kan de fryses.
Kh Karina
Sarah
Hej Karina,
Jeg har været rigtig glad for din opskrift på squashmuffins, dem laver jeg tit og putter i fryseren!
Men disse lækre bananmuffins har jeg ikke forsøgt endnu – kan de laves uden sukkeret tror du?
Mvh Sarah
rosa
Hej Sarah
Tak for dit spørgsmål. Sukkeret er en ret stor andel af dejen og dermed også strukturen, så du vil ikke få et godt resultat ved at undlade sukkeret. Du kan eventuelt prøve denne opskrift på sunde bananmuffins, hvis du gerne vil prøve en opskrift med mindre sukker https://www.karinabaagoe.dk/sunde-bananmuffins/
Med venlig hilsen
Rosa
Personlig assistent for Karina Baagø
Anna-Marie K J
Det blev supergode – Jeg glemte olivenolien – om det var årsagen til at de holdt formen – det vil jeg prøve en anden gang.
Uden Olie – kunne man frygte at de blev tørre – nej, de beholdt en god konsistens, form og smag i flere dage. 🙂
Zette Gabel
Jeg er vild med disse muffins. Jeg bager dem uden sukker, fordi jeg ikke tåler, og de er de bedste muffins alligevel. Nå ja – og med 100% chokolade i. Og så er de Low FODMAP. ❤️ Tak til dig Karina. ❤️