• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Karina Baagø
  • Velkommen
  • Shop
  • Bagekurser
    • Online bagekursus
    • Professionelle
  • Opskrifter
  • Artikler
  • Gratis
    • Omregningstabel
    • Nyhedsbrev
    • Top 10 spørgsmål fra bageworkshops
  • Kontakt
    • Om Karina Baagø
    • Kontakt
    • Medierne
    • Erhverv
    • Handelsbetingelser

Glutenfri bananmuffins

  • Del på Facebook49

Disse glutenfri bananmuffins er så lækre, at alle vil elske dig for dem!

Og så er de uden gluten og mælk, så alle kan være med.

Nyd dem til en god kop kaffe, tag dem med i frokoststuen eller på skovturen.

Opskrifter er fra bogen Kager du kender – bare glutenfri.

Det skal du bruge til glutenfri bananmuffins

12 stk.

  • 2-3 meget modne bananer
  • 3 æg
  • 120 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. fuldkornsrismel
  • 40 g majsstivelse
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 0,75 dl olivenolie
  • 100 g mørk chokolade (50-70 %)

Sådan gør du – Glutenfri Bananmuffins

Mos bananerne med en gaffel og stil til side.

Pisk ær, sukker og vaniljesukker luftigt med håndmixer i 3-4 minutter, indtil det er hvidt og luftigt.

Bland fuldkornsrismel, majsstivelse og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i æggemassen med en ske eller dejskraber. Vend også olivenolien i.

Vend til sidst de mosede bananer i

Bland rismel, majsstivelse og bagepulver sammen og vend det i æggemassen med en ske eller en dejskraber.

Vend til sidst de mosede bananer i.

Fyld dejen i 12 muffinforme. Hak chokoladen groft og fordel den i toppen af de 12 muffins.

Bag dine glutenfri bananmuffins ved 180 grader i 15-20 minutter.

  • Del på Facebook49

Skrevet i: Glutenfri Kage

Karina Baagø

Karina Baagø står bag universet om glutenfri mad, opskrifter og glutenfrit brød

Hej, jeg hedder Karina og jeg brænder for bedre glutenfri mad og jeg elsker at bage et lækkert glutenfrit brød!

Da jeg blev mor til et barn med glutenintolerance, blev det vigtigt for mig at kunne lave mad af glutenfrie råvarer, som hele familien kunne spiser. Det blev startskuddet til mit glutenfrie univers, som du finder her på siden.

Måske du også kan lide…

  • Glutenfri hveder
  • Sunde glutenfri bananmuffins
  • Glutenfri sandwichbrød – perfekte til madpakken
Previous Post: « Glutenfri pizza – hele familiens nye favorit
Next Post: Hjemmelavede jordbæris med hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kirsten Hansen

    28. april 2016 kl. 13:47

    Hej Karina
    Jeg har Sukrin Gold i køkkenskabet.
    Kan jeg bruge det i stedet for rørsukker?
    Skal det være samme mængde?

    Hilsen
    Kirsten

    Svar
    • Karina

      28. april 2016 kl. 21:35

      Hej Kirsten
      Jeg har faktisk ikke så meget erfaring med Sukrin. Men mit bud er, at du bare kan bruge det i samme mængde. Jeg ville godt turde at give det et forsøg.
      Pøj pøj. 🙂
      Kh Karina

      Svar
  2. Lene Risom

    17. oktober 2016 kl. 21:31

    Super gode muffins !

    Svar
    • Karina BaagøKarina

      20. oktober 2016 kl. 11:47

      Ja, ik. Jeg er også selv ret vild med dem.

      Svar
  3. Ida Marie

    9. marts 2018 kl. 23:09

    Hej Karina,

    Muffins’ne er nu i ovnen og det dufter dejligt! men men… som altid opstår det samme problem for mig med at chokoladen falder til bunds, og resultatet bliver en (lækker) muffin med chokoladebund, i stedet for chokolade i hele kagen… nogen tips til hvordan jeg undgår dette?

    Vh Ida

    Svar
    • Karina BaagøKarina

      10. marts 2018 kl. 19:53

      Hej Ida
      Hmm… Det må jo være fordi chokoladen er for tung. Sker det også, hvis du hakker den i mindre stykker? Jeg synes ikke lige selv, jeg har oplevet problemet med denne opskrift…
      Kh Karina

      Svar
      • Inge Juhl

        11. august 2020 kl. 10:56

        Hvis du vender fyld, som fx chokolade, i melblandingen er tendensen til at fyldet lægger sig i bunden reduceret..

        Svar
        • Karina BaagøKarina Baagø

          17. august 2020 kl. 12:29

          Tak for tippet! 🙂

          Svar
  4. Karen

    21. september 2018 kl. 15:49

    Sikke en skøn blog du har Karina! Tusind tak for din inspiration og generøsitet! 🙂
    Har lige fundet den, og har ellers levet glutenfrit i 11 år – haha. Jeg har ikke rigtig haft overskud til at bage i mange år, men nu vender det langsomt tilbage, og dine opskrifter ser vanvittigt lækre og overskuelige ud!
    Har du nogle anbefalinger til en god røremaskine? Kan se det er et ret vigtigt redskab, som jeg må ud og investere i.
    Ellers vil jeg bare fortælle, at jeg har haft gode erfaringer med at vende chokoladestykker, frugt eller andet, som skulle i dejen, i noget af den mel der skal i. Evt lade de hakkede stykker chokolade lige blive en anelse bløde og fugtige ved at holde dem i ganske få sek. under den varme hane i en sigte, og så hurtigt vende i mel. På den måde synker de ikke så hurtigt til bunds.

    Svar
    • Karina BaagøKarina

      24. september 2018 kl. 09:03

      Hej Karen
      Tak for din søde besked og fif! Dejligt at du har fundet herind. 🙂
      Jeg anbefaler ikke en bestemt røremaskine, men hvis du skal bage glutenfrit brød, kræver det en god og kraftig maskine. Det kan fx være Ankarsrum eller Kenwood – eller Bjørn, som dog er en højere prisklasse. Men der er bestemt også andre mærker, der kan klare arbejde. Så jeg ville gå ind i en butik og se udvalget. Det er nemlig meget smag og behag. 🙂
      Kh Karina

      Svar
  5. Marina

    12. oktober 2019 kl. 15:42

    Hej Karina!
    Falder muffins lidt sammen, når de er afkølet? Det er sket for mig.

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      30. oktober 2019 kl. 14:25

      Hej Marina
      Ja, de kan desværre godt falde lidt sammen, så de ikke er helt så høje. Kagen skulle dog stadig være god nok. 🙂
      Kh Karina

      Svar
  6. Lida

    19. oktober 2019 kl. 19:45

    Hej Karina
    Tak for opskriften.
    Det blev så lækkert
    Mange hilsner
    Lida

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      30. oktober 2019 kl. 15:05

      Hej Lida
      Tusinde tak for din kommentar! Det er jeg glad for at høre! 🙂
      Kh Karina

      Svar
  7. Signe

    1. februar 2020 kl. 14:50

    Hejsa, kan de fryses ned? Mvh Signe

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      4. februar 2020 kl. 17:49

      Ja, det kan de sagtens!
      Kh Karina

      Svar
  8. Louise

    30. april 2020 kl. 19:32

    Tror du del vil gå som bradepandekage?

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      6. maj 2020 kl. 09:08

      Hej Louise
      Det tror jeg sagtens, du kan! Jeg ved dog ikke lige, hvor stor en bradepande, der er dej til, men det kan du jo se, når du har lavet dejen. 🙂
      KH Karina

      Svar
  9. Jasmin

    30. oktober 2020 kl. 21:35

    Hej, kan man fryse dem ned?
    Mvh Jasmin

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      13. november 2020 kl. 08:44

      Hej Jasmin
      Nu er de nok spist… 😉 Men de kan sagtens fryses!
      Kh Karina

      Svar
  10. Maria

    21. juli 2021 kl. 20:46

    Virkelig virkelig lækre!

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      20. august 2021 kl. 10:53

      Tusinde tak, Maria! 🙂

      Svar
  11. Michelle Bjerre Hansen

    12. april 2022 kl. 20:51

    Hvor er de lækre! Smager virkelig godt! Hvor længe kan de holde sig friske, og skal de opbevares på køl?

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      20. april 2022 kl. 11:37

      Hej Michelle
      Hvor dejligt, du kan lide dem! 🙂 jeg ville nok opbevare dem på køl, hvis de skal holde flere dage. Der vil jeg til gengæld tro, de kan holde sig 4-5 dage. Og ellers kan de fryses.
      Kh Karina

      Svar
  12. Sarah

    30. august 2022 kl. 16:11

    Hej Karina,

    Jeg har været rigtig glad for din opskrift på squashmuffins, dem laver jeg tit og putter i fryseren!
    Men disse lækre bananmuffins har jeg ikke forsøgt endnu – kan de laves uden sukkeret tror du?

    Mvh Sarah

    Svar
    • rosa

      31. august 2022 kl. 08:54

      Hej Sarah

      Tak for dit spørgsmål. Sukkeret er en ret stor andel af dejen og dermed også strukturen, så du vil ikke få et godt resultat ved at undlade sukkeret. Du kan eventuelt prøve denne opskrift på sunde bananmuffins, hvis du gerne vil prøve en opskrift med mindre sukker https://www.karinabaagoe.dk/sunde-bananmuffins/

      Med venlig hilsen

      Rosa
      Personlig assistent for Karina Baagø

      Svar
  13. Anna-Marie K J

    17. marts 2023 kl. 21:54

    Det blev supergode – Jeg glemte olivenolien – om det var årsagen til at de holdt formen – det vil jeg prøve en anden gang.
    Uden Olie – kunne man frygte at de blev tørre – nej, de beholdt en god konsistens, form og smag i flere dage. 🙂

    Svar
  14. Zette Gabel

    5. april 2023 kl. 13:11

    Jeg er vild med disse muffins. Jeg bager dem uden sukker, fordi jeg ikke tåler, og de er de bedste muffins alligevel. Nå ja – og med 100% chokolade i. Og så er de Low FODMAP. ❤️ Tak til dig Karina. ❤️

    Svar
  15. Mathilde

    22. april 2025 kl. 19:42

    Synes slet ikke de hæver og mine muffinsforme var for bløde så det er faldet totalt sammen, men smager godt.
    Er det meningen at de skal hæve op?

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      28. april 2025 kl. 21:11

      Hej Mathilde
      De plejer at hæve og være rigtig luftige, så jeg tænker, at der er gået et eller andet galt.
      Kh Karina

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Footer

glutenfri hveder

Glutenfri hveder

Glutenfri hveder med smag af kardemomme og masser af koldt smør! Bag lækre glutenfri hveder til Store bededag, som hele familien kan samles om – så ingen skal snydes!

sunde bananmuffins glutenfri

Sunde glutenfri bananmuffins

Disse sunde bananmuffins er fast indhold i mine børn madpakker! Det er en perfekt lille muffin med sødme uden masser af sukker. Til gengæld har jeg fyldt den lille muffin med masser af fuldkorn, gode fedstoffer fra nødder og olivenolie og ikke mindst mæthed – på den sjove måde! Her får du en muffin, som…

Læs mere

Grove glutenfri sandwichbrød bagt med Strukturmetoden

Glutenfri sandwichbrød – perfekte til madpakken

Glutenfri sandwichbrød – Perfekt til madpakken, morgenmad eller mellemmåtid. De er luftigt, mættende og virkelig velsmagende! Få opskriften her.

 

Copyright © 2025 Karina Baagø on the Foodie Pro Theme

  • 49