Glutenfri chokoladekage – i en meget hurtigt og nem version!
Denne kage er bagt på kun 6 minutter i microovnen – og så er den oven i købet virkelig lækker!
Selvom kagen er glutenfri, er det en lækker og snasket chokoladekage. Og topper du op med creme fraiche eller is med blåbær eller frisk frugt, bliver det ikke bedre!
Glutenfri chokoladekage – bagt i microovnen
Nok til 4 kageglade personer. Og måske en enkelt mere…
Det skal du bruge:
- 100 g smør
- 2 æg
- 2,5 dl rørsukker (eller almindelig sukker)
- 1 spsk. vaniljesukker
- 3 spsk. kakao
- 1 dl fuldkornsrismel
- ½ dl glutenfri havremel/blendet havregryn
- ½ dl majsmel
Sådan gør du:
Tag smør ud af køleskabet, så det bliver blødt. Varm det evt. lidt i microovnen.
Pisk blødgjort smør og sukker sammen og tilsæt et æg ad gangen.
Tilsæt derefter resten af ingredienserne og rør dejen sammen med håndmixer.
Kom dejen i et tærtefad på max. 22 cm. Bliver fadet større, bliver kagen for flad.
Bag den glutenfri chokoladekage i microovnen i 5-6 minutter. I min microovn er 6 minutter ved 600 watt perfekt, men der kan være variation, så prøv dig frem.
Pas på ikke at bage kagen for længe, så bliver den sej og hård. Det kan være svært at vurdere, om den er færdigbagt lige når tiden stopper. Kagen må gerne virke fugtig og ikke helt bagt – den sætter sig efter et par minutter. Er du i tvivl, om den er bagt nok, kan du lade den hvile i 5 minutter og stikke en gaffel i kagen. Hænger der rå dej på, skal den have lidt mere. Men tag ikke fejl – den skal være dejlig snasket!
Server kagen med creme fraiche og frisk frugt. Gerne bær, som giver lidt syre til den søde og fede kage. Og en god kop kaffe!
Tina
Hej. Hvad hvis man ikke har en micro ovn? Grader ovn, hvor længe?
På forhånd tak
Mvh Tina
Karina
Hej Tina
Det her jeg ingen ide om… 🙂 Jeg ville nok bare vælge en helt andet kage… Måske bare en almindelig kage og skifte melet ud med glutenfrit mel, da denne er lavet specifikt til microovn.
Kh Karina
Julia
Hvad med at finde en glutenfri chokolade fondant
Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø
Hej Julia
Mener du om jeg har en opskrift på glutenfri chokolade fantant eller var det et lækkert forslag til topping istedet for creme fraiche eller bær?
Rikke Høst Danielsen
Kære Karina
Jeg er dybt forundret over smagen i denne super nemme kage, for den smager VIRKELIG godt. Den er blevet rost til skyerne af familie og kolleger. Jeg har serveret den med hindbærpure og friske bær. Tak for opskriften ❤️
Karina Baagø
Hej Rikke
Hvor er det dejligt at høre! Tak! 🙂 Hjemme hos mig er vi også ret vilde med den – og laver den ofte til gæster. Mine børns seneste påfund er at komme skumfiduser i dejen! 😉
KH Karina