Glutenfri chokoladekage – meget hurtigt og nem version!
Bagt på 6 minutter lyder næsten for godt til at være sandt!
Men det er det ikke. Det er nok en af de lækreste og mest snaskede chokoladekager, du kan bage. Og topper du op med creme fraiche eller is og blåbær, bliver det ikke bedre for at det ikke skal være løgn, så er 3/4 af melet fuldkorn, så den lyder lidt sund;-)
Nå, men det var opskriften vi kom fra.
Glutenfri chokoladekage – Nem og hurtig!
Nok til 4 kageglade personer. Måske en enkelt mere…
- 100 g smør
- 2 æg
- 2,5 dl rørsukker (alternativt alm. sukker)
- 1 spsk. vaniljesukker
- 3 spsk. kakao
- 1 dl fuldkornsrismel
- ½ dl glutenfri havremel/blendet havregryn
- ½ dl majsmel
Pisk (blødgjort) smør og sukker sammen og tilsæt et æg ad gangen. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og rør dejen sammen med håndmixer. Dejen passer til et almindeligt tærtefad eller et lidt mindre.
Bag den glutenfri chokoladekage i micorovnen i 5-6 minutter. Herhjemme fik kagen 6 minutter ved 600 watt og var perfekt, men det afhænger meget af din microovn. Pas på ikke at bage kagen for længe, så bliver den sej og hård. Det kan være svært at vurdere, om den er færdigbagt lige når tiden stopper. Kagen må gerne virke fugtig og ikke helt bagt – den sætter sig efter et par minutter. Er du i tvivl, om den er bagt nok, kan du lade den hvile i 5 minutter og stikke en gaffel i kagen. Hænger der rå dej på, skal den have lidt mere. Men tag ikke fejl – den skal være dejlig snasket!
Server kagen med creme fraiche (laktosefri for low FODMAP udgave) og blåbær (eller andet frisk frugt). Og kaffe!

Opskriften er udviklet af Karina Baagø, der er mor til et barn med glutenallergi. Karina er uddannet professionsbachelor i ernæring og sundhed og har siden 2016 gjort det til sin levevej at udvikle opskrifter på glutenfrit brød, kage og mad.
Karina har udviklet Strukturmetoden til godt glutenfrit brød, holder kurser i glutenfri bagning og hjælper dagligt familien med personlig rådgivning i den glutenfrie jungle!
Karina er forfatter til bestselleren Knæk Koden til Glutenfrit Brød.
Hej. Hvad hvis man ikke har en micro ovn? Grader ovn, hvor længe?
På forhånd tak
Mvh Tina
Hej Tina
Det her jeg ingen ide om… 🙂 Jeg ville nok bare vælge en helt andet kage… Måske bare en almindelig kage og skifte melet ud med glutenfrit mel, da denne er lavet specifikt til microovn.
Kh Karina
Hvad med at finde en glutenfri chokolade fondant
Hej Julia
Mener du om jeg har en opskrift på glutenfri chokolade fantant eller var det et lækkert forslag til topping istedet for creme fraiche eller bær?
Kære Karina
Jeg er dybt forundret over smagen i denne super nemme kage, for den smager VIRKELIG godt. Den er blevet rost til skyerne af familie og kolleger. Jeg har serveret den med hindbærpure og friske bær. Tak for opskriften ❤️
Hej Rikke
Hvor er det dejligt at høre! Tak! 🙂 Hjemme hos mig er vi også ret vilde med den – og laver den ofte til gæster. Mine børns seneste påfund er at komme skumfiduser i dejen! 😉
KH Karina