Chiagrød er blevet en af husets faste morgenmadsmenuer. Og det her er min absolutte favorit – den smager sindsygt godt! (Som mine unger ville sige…) Det er som at spise dessert til morgenmad – bare uden dårlig samvittighed!
Jeg laver altid chiagrøden på kokosmælk. Det gør den dejligt cremet og jeg elsker smagen. Men jeg vil virkelig anbefale dig kun at bruge en god kvalitets koskosmælk, for resultatet bliver fuldstændig som råvarerne. Bruger du en tynd light kokosmælk, får du også en tynd smag… Mine favoritter er Santa Marias økologiske og Änglamark.
Bryder du dig ikke om kokosmælk, kan du sagtens bruge noget andet.
Chiagrød med vanilje, citronskal og jordbær
Ca. 4 portioner.
- 1 dåse kokosmælk (det gør en verden til forskel, om du bruger en god eller dårlig kokosmælk. Jeg elsker Santa Marias økologiske)
- 1 most banan
- Revet skal af 1 økologisk citron
- 1 tsk. vaniljepulver
- 35 g chiafrø
Bland alle ingredienserne sammen og stil det hele i køleskabet natten over (eller bare 3 timer, hvis du vil spise det som dessert). Chiagrød suger rigtig meget væske, så det bliver til en kold grød helt af sig selv.
Om morgenen tør jeg et par frosne jordbær op i microovnen og spiser til. Det er virkelig prikken over i’et, så snyd ikke dig selv for det. Hvis du kan få gode friske jordbær, kan det også bruges.
Chiagrøden hitter ikke kun fordi den smager godt. Den mætter også virkelig godt (bl.a. det høje protein- og fiberindhold i chiafrøene). Og når jeg bliver ordentlig mæt fra morgenen, er jeg et bedre menneske resten af dagen… 🙂
Du kan se mine andre opskrifter på chiagrø her…
Skriv et svar