Sommerkage med friske bær er min absolutte yndlings kage i sommermånederne!
Og har du gæster på besøg, der spiser glutenfrit, vil de elske dig for at servere denne smukke og lækre sommerkage!
Kagen er perfekt til dig, der ikke gider at bruge flere timer i køkkenet, men stadig vil servere noget smukt og lækkert.
Den kræver ingen særlige ingredienser og kan laves i forvejen. Faktisk er den allerbedst, hvis den er lavet dagen før.
Denne opskrift er fra bogen Kager du kender – bare glutenfri.
Sommerkage med bær – glutenfri
Kagen består af en mandelbund, en vaniljecreme, der er super nem at lave og friske bær. Du kan bruge de bær, du har i haven eller kan få fat i, men du kan også bruge andre friske frugter, hvis du laver den udenfor bærsæsonen.
Det skal du bruge
Mandelbund:
- 180 g rørsukker
- 3 æg
- 180 g mandler
Vaniljecreme:
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk. flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 dl creme fraiche (18 %)
- 1-2 spsk. limesaft
Pynt:
- 3-400 g friske bær
Sådan gør du
Pisk sukker og æg sammen med håndmixer i 3-4 minutter.
Blend mandlerne i en blender (eller hak dem meget fint) og vend dem forsigtigt i æggemassen.
Kom dejen i en smurt springform på ca. 24 cm. eller et andet ovnfast fad.
Bag bunden ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter.
Pisk fløden til skum sammen med flomelis og vaniljesukker. Vend creme fraiche i flødeskum sammen med limesaft.
Fordel vaniljecremen på kagen, når den er kølet af. Kagen må meget gerne trække på køl med creme på – gerne indtil dagen efter. Men den kan også spises med det samme.
Klargør bær og fordel dem på toppen af kagen, inden servering.
Ane-Katrine
Det betyder at kagen lægges sammen og kan så tåle at stå et døgn i køleskab?
Bliver bunden så ikke meget blød? Eller er det hele humlen?
Hilsen
Ane
Karina
Kære Ane
Det er rigtigt – cremen kan sagtens ligge på bunden et døgn uden den bliver blød og smattet. Frugt og bær er bedst at lægge på lige inden servering. God fornøjelse! 🙂 Vh Karina
Laila
Hvor mange er det til?
Rosa, Team Glutenfri
Hej Laila
Der er til ca. 10 stykker alt efter størrelse på form og hvor store stykker du skærer.
Hilsen
Rosa, Team Glutenfri<3
Nadia
Hej Karina! Vil gerne lave den her kage til familie fødselsdag på søndag, men kan ikke helt finde frem til hvor mange der ca. bliver til ved denne opskrift 🙁
Karina
Hej Nadia
Jeg tænker, der er til ca. 10 i kagen – men jo meget afhængig af, hvor meget kage de gæster spiser og forventer at få… 🙂
Hav en god fødselsdag!
Kh Karina
Karina Baagø
Hej Lise
Godt spørgsmål. 🙂 Jeg har ikke en creme uden mælkeprodukter, som jeg selv har prøvet, men jeg tænker, at sagtens kan forsøge at lave creme af pisket kokosmælk (kun den hårde del).
Når du både søger en anden bund og en anden creme, tænker jeg, at vi er ude i en helt anden kage. 😉 Hvad med en almindelig, luftig lagkagebund? Eller en marengsbund? Jeg har desværre ikke en konkret opskrift, jeg kan henvise til.
Jeg er rigtig glad for, at du kan lide bogen. Rugbrødet er også en favorit herhjemme. 🙂
Bedste hilsner,
Karina
Ulla jensen
Kan bunden fryses?
Karina Baagø
Hej Ulla
Jeg har aldrig forsøgt at fryse bunden, men det tror jeg helt sikkert, den kan! 🙂
Kh Karina
Lotte Nielsen
Den lyd som.god kage
Camilla
Hej Karina.
Hvilken procent cremefraiche bruger du?
Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø
Hej Camilla
Du kan vælge den procent creme fraiche du foretrækker. Hvis du foretrækker de lette, så vælg den, hvis du bedre kan lide smagen af den fede 38%, så kan den også sagtens bruges:-)
Marlene
Kære Karina. Det lyder som en rigtig lækker kage. Hvilken størrelse form vil du bruge til denne kage? Jeg skal lave en kage til ca. 15 personer, så overvejer at lave x 1/2 og bruge et fad på ca. 20×30 cm. Tror du, at det vil passe? Vh. Marlene
Marianne Lautrup
Hej.
Flot kahe
Hvor stor er formen til denne kage?
Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø
Hej Marianne
Opskriften er til en almindelig springform eller fad af tilsvarende størrelse-
Anette
Jeg har netop bagt kagen, og den smager himmelsk, og er tilmed mega dekorativ med bær, citronmelisseblade og blomster. Jeg bagte i to små springform, og bagetiden passede. Tak for opskrifr.
Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø
Hej Anette
Rigtig dejligt, at du er glad for opskriften. Den er også rigtig lækker 🙂
Majbritt
Skøn kage, det er ikke sidste gang den bliver bagt.
Opskriften er delt med familien
Ulla Jensen
Skal mandlerne smuttes
Kh Ulla
rosa
Hej Ulla
Det behøver du ikke, fordi de skal fint hakkes. Men der sker ikke noget ved at smutte dem, hvis du foretrækker det.
Hilsen
Rosa, PA for Karina Baagø
Hanne Isbak Kristensen
Hej Karina. Jeg har lige modtaget din bog. Knæk koden….., jeg kan ikke få min surdej til at boble, der var lidt bobler på vej, men dagen efter, var de forsvundet igen. Hvad gør jeg forkert?
Karina Baagø
Hej Hanne
En surdej skal passes, så den bliver ved med at være frisk. Prøv at læse op på teori om surdej – de samme principper gør sig gældende for glutenfri surdej. 🙂
Kh Karina
Stine Maria Lorenzen
Hej Karina
Jeg elsker bare den her kage!!
Jeg brugte halv mandler og halv hasselnødder og det gav en super lækkert nødeagtigt smag. Jeg brugte Thises vanilieskyr istedet for cremefraice og det var mega lækkert. Brugte friske blåbær fra skoven og friske hindbær fra haven. Jeg lavede bunden og cremen dagen forinden og samlede det hele lige inden servering. Det fungerede godt.
Lavede den til min venindes fødselsdag til en hel flok kvinder og alle elskede den 🙂
Karina Baagø
Hej Stine
Det lyder virkelig lækkert! 🙂 Min erfaring er også, at det er en kage, som alle elsker!
Kirsten
Hej
Kan jeg bruge mandelmel i stedet for mandlerne ?
Vh Kirsten
Karina Baagø
Hej Kirsten
Det tror jeg godt, du kan, men det vil måske få en lidt anden konsistens på bunden, fordi mandelmel er finere end blendede mandler. Men jeg ville give det et skud. 🙂
Kh Karina