• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Karina Baagø
  • Velkommen
  • Shop
  • Bagekurser
    • Online bagekursus
    • Professionelle
  • Opskrifter
  • Artikler
  • Gratis
    • Omregningstabel
    • Nyhedsbrev
    • Top 10 spørgsmål fra bageworkshops
  • Kontakt
    • Om Karina Baagø
    • Kontakt
    • Medierne
    • Erhverv
    • Handelsbetingelser

Sommerkage med friske bær – Glutenfri

  • Del på Facebook29

Sommerkage med friske bær er min absolutte yndlings kage i sommermånederne!

Og har du gæster på besøg, der spiser glutenfrit, vil de elske dig for at servere denne smukke og lækre sommerkage!

Kagen er perfekt til dig, der ikke gider at bruge flere timer i køkkenet, men stadig vil servere noget smukt og lækkert.

Den kræver ingen særlige ingredienser og kan laves i forvejen. Faktisk er den allerbedst, hvis den er lavet dagen før.

Denne opskrift er fra bogen Kager du kender – bare glutenfri.

Sommerkage med bær – glutenfri

Kagen består af en mandelbund, en vaniljecreme, der er super nem at lave og friske bær. Du kan bruge de bær, du har i haven eller kan få fat i, men du kan også bruge andre friske frugter, hvis du laver den udenfor bærsæsonen.

Det skal du bruge

Mandelbund:

  • 180 g rørsukker
  • 3 æg
  • 180 g mandler

Vaniljecreme:

  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl creme fraiche (18 %)
  • 1-2 spsk. limesaft

Pynt:

  • 3-400 g friske bær

Sådan gør du

Pisk sukker og æg sammen med håndmixer i 3-4 minutter.

Blend mandlerne i en blender (eller hak dem meget fint) og vend dem forsigtigt i æggemassen.

Kom dejen i en smurt springform på ca. 24 cm. eller et andet ovnfast fad.

Bag bunden ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter.

Pisk fløden til skum sammen med flomelis og vaniljesukker. Vend creme fraiche i flødeskum sammen med limesaft.

Fordel vaniljecremen på kagen, når den er kølet af. Kagen må meget gerne trække på køl med creme på – gerne indtil dagen efter. Men den kan også spises med det samme.

Klargør bær og fordel dem på toppen af kagen, inden servering.

Andre opskrifter fra bogen “Kager du kender – bare glutenfri” …

  • Glutenfri bananmuffins
  • Glutenfri citronmåne
glutenfri sommerkage med friske bær
  • Del på Facebook29

Skrevet i: Glutenfri Kage Tags: Uden rismel

Karina Baagø

Karina Baagø står bag universet om glutenfri mad, opskrifter og glutenfrit brød

Hej, jeg hedder Karina og jeg brænder for bedre glutenfri mad og jeg elsker at bage et lækkert glutenfrit brød!

Da jeg blev mor til et barn med glutenintolerance, blev det vigtigt for mig at kunne lave mad af glutenfrie råvarer, som hele familien kunne spiser. Det blev startskuddet til mit glutenfrie univers, som du finder her på siden.

Måske du også kan lide…

  • Glutenfri hveder
  • Sunde glutenfri bananmuffins
  • Glutenfri sandwichbrød – perfekte til madpakken
Previous Post: « Glutenfri snobrød
Next Post: Pandekager med hyldeblomst – glutenfri »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ane-Katrine

    6. august 2014 kl. 07:53

    Det betyder at kagen lægges sammen og kan så tåle at stå et døgn i køleskab?
    Bliver bunden så ikke meget blød? Eller er det hele humlen?
    Hilsen
    Ane

    Svar
    • Karina

      6. august 2014 kl. 08:26

      Kære Ane
      Det er rigtigt – cremen kan sagtens ligge på bunden et døgn uden den bliver blød og smattet. Frugt og bær er bedst at lægge på lige inden servering. God fornøjelse! 🙂 Vh Karina

      Svar
    • Laila

      30. juni 2023 kl. 10:05

      Hvor mange er det til?

      Svar
      • Rosa, Team Glutenfri

        30. juni 2023 kl. 10:31

        Hej Laila

        Der er til ca. 10 stykker alt efter størrelse på form og hvor store stykker du skærer.

        Hilsen

        Rosa, Team Glutenfri<3

        Svar
  2. Nadia

    11. november 2016 kl. 16:30

    Hej Karina! Vil gerne lave den her kage til familie fødselsdag på søndag, men kan ikke helt finde frem til hvor mange der ca. bliver til ved denne opskrift 🙁

    Svar
    • Karina BaagøKarina

      12. november 2016 kl. 20:22

      Hej Nadia
      Jeg tænker, der er til ca. 10 i kagen – men jo meget afhængig af, hvor meget kage de gæster spiser og forventer at få… 🙂
      Hav en god fødselsdag!
      Kh Karina

      Svar
  3. Karina BaagøKarina Baagø

    3. juli 2019 kl. 14:01

    Hej Lise
    Godt spørgsmål. 🙂 Jeg har ikke en creme uden mælkeprodukter, som jeg selv har prøvet, men jeg tænker, at sagtens kan forsøge at lave creme af pisket kokosmælk (kun den hårde del).
    Når du både søger en anden bund og en anden creme, tænker jeg, at vi er ude i en helt anden kage. 😉 Hvad med en almindelig, luftig lagkagebund? Eller en marengsbund? Jeg har desværre ikke en konkret opskrift, jeg kan henvise til.
    Jeg er rigtig glad for, at du kan lide bogen. Rugbrødet er også en favorit herhjemme. 🙂
    Bedste hilsner,
    Karina

    Svar
  4. Ulla jensen

    30. april 2021 kl. 09:06

    Kan bunden fryses?

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      3. maj 2021 kl. 08:21

      Hej Ulla
      Jeg har aldrig forsøgt at fryse bunden, men det tror jeg helt sikkert, den kan! 🙂
      Kh Karina

      Svar
  5. Lotte Nielsen

    7. maj 2021 kl. 18:27

    Den lyd som.god kage

    Svar
    • Camilla

      31. maj 2021 kl. 16:34

      Hej Karina.
      Hvilken procent cremefraiche bruger du?

      Svar
      • Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø

        24. november 2021 kl. 11:41

        Hej Camilla

        Du kan vælge den procent creme fraiche du foretrækker. Hvis du foretrækker de lette, så vælg den, hvis du bedre kan lide smagen af den fede 38%, så kan den også sagtens bruges:-)

        Svar
  6. Marlene

    18. maj 2021 kl. 09:40

    Kære Karina. Det lyder som en rigtig lækker kage. Hvilken størrelse form vil du bruge til denne kage? Jeg skal lave en kage til ca. 15 personer, så overvejer at lave x 1/2 og bruge et fad på ca. 20×30 cm. Tror du, at det vil passe? Vh. Marlene

    Svar
  7. Marianne Lautrup

    23. august 2021 kl. 19:53

    Hej.
    Flot kahe
    Hvor stor er formen til denne kage?

    Svar
    • Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø

      24. november 2021 kl. 11:45

      Hej Marianne

      Opskriften er til en almindelig springform eller fad af tilsvarende størrelse-

      Svar
  8. Anette

    27. august 2021 kl. 19:40

    Jeg har netop bagt kagen, og den smager himmelsk, og er tilmed mega dekorativ med bær, citronmelisseblade og blomster. Jeg bagte i to små springform, og bagetiden passede. Tak for opskrifr.

    Svar
    • Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø

      3. december 2021 kl. 11:07

      Hej Anette

      Rigtig dejligt, at du er glad for opskriften. Den er også rigtig lækker 🙂

      Svar
  9. Majbritt

    19. august 2022 kl. 19:07

    Skøn kage, det er ikke sidste gang den bliver bagt.
    Opskriften er delt med familien

    Svar
  10. Ulla Jensen

    9. oktober 2022 kl. 19:41

    Skal mandlerne smuttes
    Kh Ulla

    Svar
    • rosa

      10. oktober 2022 kl. 10:07

      Hej Ulla

      Det behøver du ikke, fordi de skal fint hakkes. Men der sker ikke noget ved at smutte dem, hvis du foretrækker det.

      Hilsen
      Rosa, PA for Karina Baagø

      Svar
  11. Hanne Isbak Kristensen

    9. august 2023 kl. 12:49

    Hej Karina. Jeg har lige modtaget din bog. Knæk koden….., jeg kan ikke få min surdej til at boble, der var lidt bobler på vej, men dagen efter, var de forsvundet igen. Hvad gør jeg forkert?

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      10. august 2023 kl. 16:23

      Hej Hanne
      En surdej skal passes, så den bliver ved med at være frisk. Prøv at læse op på teori om surdej – de samme principper gør sig gældende for glutenfri surdej. 🙂
      Kh Karina

      Svar
  12. Stine Maria Lorenzen

    13. januar 2024 kl. 18:44

    Hej Karina

    Jeg elsker bare den her kage!!

    Jeg brugte halv mandler og halv hasselnødder og det gav en super lækkert nødeagtigt smag. Jeg brugte Thises vanilieskyr istedet for cremefraice og det var mega lækkert. Brugte friske blåbær fra skoven og friske hindbær fra haven. Jeg lavede bunden og cremen dagen forinden og samlede det hele lige inden servering. Det fungerede godt.
    Lavede den til min venindes fødselsdag til en hel flok kvinder og alle elskede den 🙂

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      17. januar 2024 kl. 09:28

      Hej Stine
      Det lyder virkelig lækkert! 🙂 Min erfaring er også, at det er en kage, som alle elsker!

      Svar
  13. Kirsten

    12. september 2024 kl. 22:33

    Hej
    Kan jeg bruge mandelmel i stedet for mandlerne ?

    Vh Kirsten

    Svar
    • Karina BaagøKarina Baagø

      18. september 2024 kl. 10:03

      Hej Kirsten
      Det tror jeg godt, du kan, men det vil måske få en lidt anden konsistens på bunden, fordi mandelmel er finere end blendede mandler. Men jeg ville give det et skud. 🙂
      Kh Karina

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Footer

glutenfri hveder

Glutenfri hveder

Glutenfri hveder med smag af kardemomme og masser af koldt smør! Bag lækre glutenfri hveder til Store bededag, som hele familien kan samles om – så ingen skal snydes!

sunde bananmuffins glutenfri

Sunde glutenfri bananmuffins

Disse sunde bananmuffins er fast indhold i mine børn madpakker! Det er en perfekt lille muffin med sødme uden masser af sukker. Til gengæld har jeg fyldt den lille muffin med masser af fuldkorn, gode fedstoffer fra nødder og olivenolie og ikke mindst mæthed – på den sjove måde! Her får du en muffin, som…

Læs mere

Grove glutenfri sandwichbrød bagt med Strukturmetoden

Glutenfri sandwichbrød – perfekte til madpakken

Glutenfri sandwichbrød – Perfekt til madpakken, morgenmad eller mellemmåtid. De er luftigt, mættende og virkelig velsmagende! Få opskriften her.

 

Copyright © 2025 Karina Baagø on the Foodie Pro Theme

  • 29