Sommerkage med friske bær er min absolutte yndlings kage i sommermånederne!
Og har du gæster på besøg, der spiser glutenfrit, vil de elske dig for at servere denne smukke og lækre sommerkage!
Kagen er perfekt til dig, der ikke gider at bruge flere timer i køkkenet, men stadig vil servere noget smukt og lækkert.
Den kræver ingen særlige ingredienser og kan laves i forvejen. Faktisk er den allerbedst, hvis den er lavet dagen før.

Sommerkage med bær – glutenfri
Kagen består af en mandelbund, et lag af creme fraiche og fløde og friske bær. Du kan bruge de bær, du har i haven eller kan få fat i, men du kan også bruge andre friske frugter, hvis du laver den udenfor bærsæsonen.
Mandelbund:
- 200 g rørsukker
- 3 store æg
- 200 g mandler
Pisk sukker og æg grundigt med håndmixer. Mal mandlerne i en blender (eller hak dem meget fint) og vend dem i dejen. Hæld dejen i en springform med bagepapir eller et andet egnet fad.
Mandelbunden bages ved 175 grade varmluft i 30-35 minutter.
Vaniljecreme:
- 1 1/2 dl piskefløde (evt. laktosefri)
- 1 1/2 dl cremefraiche (evt. laktosefri)
- 1 spsk. flormelis
- Korn af 1 vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
Pisk fløden til skum og vend cremefraichen i sammen med flormelis og vanilje.
Når bunden er kølet af, fordeler du cremen på kagen, som gerne må trække et døgn inden den spises. Så bliver den bedst. Lige inden servering pyntes kagen med masser af friske bær og gerne mynte- eller citronmelisseblade og spiselige blomster. Jeg plejer at bruge rose, hybenrose, tusindfryd eller nelliker.
Find flere lækre opskrifter her…
- Glutenfri knækbrød med sesam
- Glutenfri citronmåne
- Sunde bananmuffins til madpakken (se bogen med madpakkeideer her) eller morgenmaden

Det betyder at kagen lægges sammen og kan så tåle at stå et døgn i køleskab?
Bliver bunden så ikke meget blød? Eller er det hele humlen?
Hilsen
Ane
Kære Ane
Det er rigtigt – cremen kan sagtens ligge på bunden et døgn uden den bliver blød og smattet. Frugt og bær er bedst at lægge på lige inden servering. God fornøjelse! 🙂 Vh Karina
Hej Karina! Vil gerne lave den her kage til familie fødselsdag på søndag, men kan ikke helt finde frem til hvor mange der ca. bliver til ved denne opskrift 🙁
Hej Nadia
Jeg tænker, der er til ca. 10 i kagen – men jo meget afhængig af, hvor meget kage de gæster spiser og forventer at få… 🙂
Hav en god fødselsdag!
Kh Karina
Hej Lise
Godt spørgsmål. 🙂 Jeg har ikke en creme uden mælkeprodukter, som jeg selv har prøvet, men jeg tænker, at sagtens kan forsøge at lave creme af pisket kokosmælk (kun den hårde del).
Når du både søger en anden bund og en anden creme, tænker jeg, at vi er ude i en helt anden kage. 😉 Hvad med en almindelig, luftig lagkagebund? Eller en marengsbund? Jeg har desværre ikke en konkret opskrift, jeg kan henvise til.
Jeg er rigtig glad for, at du kan lide bogen. Rugbrødet er også en favorit herhjemme. 🙂
Bedste hilsner,
Karina
Kan bunden fryses?
Hej Ulla
Jeg har aldrig forsøgt at fryse bunden, men det tror jeg helt sikkert, den kan! 🙂
Kh Karina
Den lyd som.god kage
Hej Karina.
Hvilken procent cremefraiche bruger du?
Hej Camilla
Du kan vælge den procent creme fraiche du foretrækker. Hvis du foretrækker de lette, så vælg den, hvis du bedre kan lide smagen af den fede 38%, så kan den også sagtens bruges:-)
Kære Karina. Det lyder som en rigtig lækker kage. Hvilken størrelse form vil du bruge til denne kage? Jeg skal lave en kage til ca. 15 personer, så overvejer at lave x 1/2 og bruge et fad på ca. 20×30 cm. Tror du, at det vil passe? Vh. Marlene
Hej.
Flot kahe
Hvor stor er formen til denne kage?
Hej Marianne
Opskriften er til en almindelig springform eller fad af tilsvarende størrelse-
Jeg har netop bagt kagen, og den smager himmelsk, og er tilmed mega dekorativ med bær, citronmelisseblade og blomster. Jeg bagte i to små springform, og bagetiden passede. Tak for opskrifr.
Hej Anette
Rigtig dejligt, at du er glad for opskriften. Den er også rigtig lækker 🙂
Skøn kage, det er ikke sidste gang den bliver bagt.
Opskriften er delt med familien
Skal mandlerne smuttes
Kh Ulla
Hej Ulla
Det behøver du ikke, fordi de skal fint hakkes. Men der sker ikke noget ved at smutte dem, hvis du foretrækker det.
Hilsen
Rosa, PA for Karina Baagø