Denne bagte havregrød bliver ved med at overraske mig.
Den smager så godt, at man næsten tror, man spiser kage til morgenmad. Næsten…
Blommernes sødme og fyldige smag kommer frem, når de bliver bagte og sammen med den sprøde mandelcrunch udgør de en virkelig lækker og velsmagende morgenmad.
Opskriften er fra bogen Glutenfri Morgenmad, som udkommer i november 2025.

Bagt havregrød med blommer og mandelcrunch
Til 4-6 personer. Passer til et fad på 22-26 cm.
- 300 g blommer
- 1 spsk. vaniljesukker
- 130 g glutenfri havregryn
- 4 dl mandelmælk (brug almindelig mælk eller anden plantemælk, hvis du foretrækker det)
- 2 æg
- 1/2 tsk. salt
- 1 håndfuld mandler, grofthakkede
- 3 spsk. agavesirup, flydende honning eller sirup
Skær blommerne i grove tern og fordel dem i et tærtefad (evt. smurt) og drys vanilje over. Fordel havregryn jævn over blommerne.
Pisk æg sammen med mandelmælk og salt med et piskeris eller en håndmixer. Hæld æggeblandingen over havregryn og blommer og lad det trække, mens du hakker mandlerne.
Hak mandlerne groft og fordel dem over den ubagte grød og fordel til sidste flydende honning eller sirup over mandlerne.
Varm ovnen op til 190 grader varmluft og bag grøden i ca. 30 min.
Skriv et svar