Jeg har altid haft et ambivalent forhold til hokkaidogræskar. Jeg synes de er helt vildt flotte, når de ligger og lyser op med deres orange farve i det grå efterår, og hvert år bliver jeg så begejstret, at jeg må købe dem! Men jeg har simpelthen så svært ved at få det spist. Helt ærligt, så er jeg ikke særlig god ven med en hokkaidosuppe – jeg synes det er kedeligt… Og bagt i ovnen får den heller ikke ben at gå på.
For er par uger siden fik jeg en med hjem fra mine forældres køkkenhave, og den har ligget og gloet på mig lige siden, for jeg har ikke kunnet finde på noget særligt spændende at bruge den til. Indtil i dag, hvor der var dømt bålhygge med naboerne, og jeg tog beslutning om hokkaidoens skæbne: den skulle i en pandekagedej!
Glutenfri hokkaidopandekager
Glutenfri, mælke- og laktosefri, Low Fodmap.
Derfor tryllede jeg en opskrift frem og græskaret om til en pandekagedej.
- Et halv hokkaidogræskar
- 2 spsk. kanel
- 1 spsk. kardemomme
- 1 spsk. koriander
- 2 spsk. olivenolie
Jeg skar hokkaidoen i tern og vendte dem i olivenolie og krydderier. Så kom de i ovnen ved 200 grader varmluft indtil de var møre. Det tog 30-40 min. for mit græskar.
- 6 æg
- 2 spsk. fiber HUSK (den gule)
- 1 dl. boghvedemel eller rismel
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
Hokkaidoternene blev most med en stavblender (alternativt kan du bruge en gaffel) og pisket sammen med de andre ingredienser.
Dejen fik lov at hvile i 10 min. (Så fibrene kunne trække væske), inden de kom på bålpanden i små klatter i en blanding af smør og kokosolie.
Jeg er ikke fuldstændig overbevist om, at græskar og jeg bliver gode venner, men pandekagen lever så absolut op til suppe og andre retter med hokkaido. Og nok også lidt til… Og det er et meget fint pandekagealternativ, hvis man trænger til fornyelse.
Skriv et svar