Jeg gad godt lave mine egen müslibarer til børnene. Nogen som jeg kan sende med i madpakken og vide, at hovedingrediensen ikke er honning, som med de fleste müslibarer man kan købe.
Derfor har jeg forsøgt at udvikle en god og nem opskrift på glutenfrie müslibarer. Resultatet er ikke helt spot on endnu, men jeg er kommet frem til et resultat, som er ganske udmærket – hvis jeg selv skal sige det. 🙂
Müslibarerne er sødet med dadler og er måske knap så søde som dem man køber. Men det er faktisk det, jeg godt kan lide. Så kan jeg lidt bedre bruge dem som et mellemmåltid, eller give ungerne dem med i madpakken, uden at få noget, jeg synes der minder om et stykke kage.
Nemme glutenfrie müslibarer
- 100 g friske dadler (dem man køber i papæske)
- 50 g (glutenfri) havregryn
- 30 g sesamfrø
- 30 g græskarkerner
- 30 g rosiner, gojibær eller andet tørret frugt
- 70 grofthakkede mandler
- 3 spsk. olivenolie
- 1 knsp. salt
Stenene skal tages ud af dadlerne, så de kan moses. Det kan du gøre med en foodprocesser eller med håndkraft med en gaffel. Når dadlerne er moste, skal du ælte dem sammen med resten af ingredienserne, så dejen bliver sammenhængende. Jeg synes det er nemmest at bruge hænderne. Så skal massen puttes i en form på ca. 20 x 30 cm, som kan puttes i ovnen. Sørg for at massen hænger sammen og pres den ned i bunden af formen, så den ligger i et lige fordelt lag i hele formen. Så skal massen bages ved 175 grader i ca. 20 min eller indtil den begynder at få lidt farve i kanten.
Det er vigtigt, at “müslikagen” køler helt af, inden du skærer müslibarerne ud! Ellers smuldrer de…
Brug den skarpeste kniv, du har og skær mülibarer i den ønskede størrelse.
Jeg opbevarer müslibarerne i fryseren pakket ind i madpapir hver for sig. Så kan de nemlig tages op en af gangen – lige til madpakken eller lækkersulten efter 10 minutter på køkkenbordet.
Karina Baagø
Hej Olivija
Denne opskrift er jo baseret på dadler, så det er ikke nemt at skifte dem ud med noget andet. Jeg vil foreslå dig at bruge en anden opskrift i stedet for – allerbedst en opskrift, som tager højde for low FODMAP.:-)
Kh Karina
Gurli Schwarts
Hej Karina. Jeg er den nye ejer af din bog knæk koden, super fin bog og glæder mig til at begynde og bage de skønne brød der er i bogen. Jeg har prøvet flere forskellige steder at købe/bestille fiber huske den gule pakke uden held. Ville høre om jeg kan bruge noget andet som har samme effekt? jeg læste i din bog at man godt kunne bruge noget andet, er det så samme mængde og hvilket produkt?
Rosa F. Jensen, Personlig Assistent for Karina Baagø
Hej Gurli
Du kan sagtens bruge andre fintmalede loppefrøskaller end lige FiberHusk til bagning (Gul pakke). Hvis du bruger andre grovere loppefrøskaller, f.eks den grønne skal du dog være opmærksom på, at du ikke vil få samme resultat eller skal bruge samme mængde.
Ofte har de den gule Fiber Husk til bagning i f.eks. normal ellers har de større supermarkeder eller helsekost butikker.
Hilsen
Rosa F. Jensen
Personlig Assistent for Karina Baagø
Connie Skou
Du kan bruge det fine loppefrøskaller fra helsekost en
Gitte Andersen
Hej Karina.
Vil du anebefale disse til et barn på 1,5 år.
Hvis ikke har du så et alternativ
rosa
Hej Gitte
Tak for dit spørgsmål, hvis du hakker mandler og græskarkernene, så de ikke kan komme til at sidde fast i dit barns hals, så er der ikke noget problem i at dit barn får dem engang imellem. Ellers kan jeg anbefale de sunde bananmuffins (https://www.karinabaagoe.dk/sunde-bananmuffins/) eller de små bananpandekager med eller uden kokos (https://www.karinabaagoe.dk/bananpandekager-med-kokos/). De kan begge fryses ned og tages op som du skal bruge dem.
Hilsen
Rosa, Personlig Assistent for Karina Baagø