Vi bruger uden tvivl mere energi og tid på vores aftensmad end gennemsnittet af børnefamilier. Vi nyder rigtig meget måltidet og at være sammen efter en lang dag hver for sig. Men nogen gange sker det også hjemme hos os, at det eneste formål med aftensmaden er at gøre børnene mætte, så de kan komme i seng! I aften er vi lige kommet hjem fra familiefest med masser af mad og ingen af os har nogen voldsom energi eller appetit. Derfor lavede jeg en meget nem og børnevenlig aftensmad – grød med en lille bland-selv-topping-bar!
Alt i små skåle er et hit hjemme hos os. Så kan vi alle blande en tallerken, som passer os, og børnene føler ejerskab over deres mad på tallerkenen. Virkelig en nem og god måde at fremme børns madmod på.
Da vi kom trætte hjem efter en lang dag med masser af forårsleg og god mad, lavede jeg en havregrød og fandt, hvad vi havde i huset, som kunne bruges til topping på grød. I dag var det banan, pære, gulerødder skåret i små stykker, kokosmel, kanel og selvfølgelig en smørklat! Børnene var lidt skuffede, da de hørte, der var havregrød på menuen til aftensmad, men da de så den lille topping-bar var det ganske okay og faktisk ret så hyggeligt!
I dag var det bare den simple, hurtige version, men jeg drømmer om at lave bland-selv-topping-baren til en familiebrunch med lidt flere spændende varianter som gojibær, granatæblekerner, ristede solsikkefrø og friske bær… Mmm… Hvem er klar på en børnebrunch? 🙂
Skriv et svar