Vi smider aldrig mad ud. Og jeg mener aldrig.
(Okay… det sker måske cirka én gang om måneden, at jeg regner forkert og får åbnet/lavet lidt for meget mad og vi ganske enkelt ikke kan følge med, inden det bliver for gammelt. Men det er det. Ellers mener jeg aldrig.)
En af grundene til, at vi er så gode til at få spist vores rester, er selvfølgelig, at jeg arbejder hjemmefra og kan spise min frokost direkte fra køleskabet. Næh… Vent lige lidt… Da jeg gik på arbejde, havde jeg faktisk ofte en madpakke med som bestod af små tilfældige rester. Det er nok i virkeligheden fordi, vi bare synes, at det er mega-nederen på flere planer at smide mad ud. Det er spild af alt muligt og gavner ingen. Og derfor består min frokost rigtig ofte af blandede ting og sager fra køleskabet. Og hvis jeg selv skal sige det, er jeg faktisk ret så god til at lave en lækker frokostsalat af bland-selv-resterne fra køleskabet.
Jeg er sikker på, at der sidder mange derude, som synes, at det er noget så kedeligt, nederen og måske grænsende til klamt nogle gange. Men hey, jeg elsker det! Sådan en frokost giver simpelthen god smag i munden! Du får ryddet op og du er god ved planeten.
I dag var der quinoasalat på menuen. Og selvom der er mange ting, jeg ikke spiser eller kun spiser en lille smule af (pga. low FODMAP), blev det er en ret så lækker salat.
Køleskabet gemte i dag på:
- Quinoa
- Bønnespirer
- Grøn salat
- Soltørrede tomater (spis max 10 g, hvis du spiser low FODMAP)
- Et lille stykke laks
- To små stykker glutenfrit surdejsbrød, som ingen troede var noget værd. De blev lagt sammen med ost, hamburgerryg og oregano og grillet til en lækker sandwich.
Og således gemte det tilsyneladende tomme køleskab på en virkelig lækker og bæredygtig frokostsalat. I øvrigt toppet op med purløg for at give lidt mere smag.
Har du nogle restefif? Så vil jeg vildt gerne høre dem – skriv en kommentar herunder.
Bæredygtig? Hvor har du fundet bæredygtig hamburgerryg, ost og laks henne? Det er endnu ikke lykkedes for mig.
Hej Mette
Vi lægger alle sammen forskellig værdi i ord afhængig af, hvor vi er i vores liv og udvikling. Når jeg skriver, at salaten er bæredygtig, er det mere et spørgsmål om, at jeg har spist mad, som ellers i mange andre sammenhænge ville blive smidt ud og man ville have produceret nyt i stedet for. Mere end et spørgsmål om, om ingredienserne er bæredygtige i sig selv.
Kh Karina
Det er rigtigt, at spise rester er bestemt også vigtigt.
Tak for en fin blog.
Kh Mette
Tak Mette! 🙂